Primăria Sfântu Gheorghe va accesa fonduri europene pentru dotarea cu sisteme fotovoltaice a mai multor unităţi de învăţământ şi instituţii publice din municipiu.

Potrivit unei hotărâri adoptate luni de Consiliul Local , reunit în şedinţă extraordinară, este vorba despre un proiect în valoare de peste 3,6 milioane de lei, care va fi depus spre finanţare în cadrul Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, ce vizează creşterea capacităţii municipiului Sfântu Gheorghe de a produce energie din surse regenerabile.

Prin această investiţie se preconizează acoperirea parţială a consumului de energie electrică a Colegiul Naţional „Szekely Miko”, a Liceului Economic „Berde Aron”, a Liceului Tehnologic „Puskas Tivadar”, a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Colan” şi Grădiniţei Pinochio, precum şi a Grădiniţei cu Program Prelungit „Csipike” şi a clădirilor utilizate de Direcţia Generală Economică şi Finanţele Publice Municipale.

„Proiectul contribuie la atingerea obiectivelor formulate în Programul de Îmbunătăţire a Eficienţei Energetice actualizat în anul 2022, prin care Municipiul Sfântu Gheorghe s-a angajat să continue investiţiile de eficientizare energetică şi cele care asigură utilizarea resurselor regenerabile de energie pentru a acoperi tot mai mult consumul propriu de energie din surse regenerabile. Prin proiect vor fi puse în funcţiune sisteme fotovoltaice on-grid pe clădirile incluse în proiect, capacitatea însumată a acestora se va ridica la 338,9 kW”, se arată în documentul citat.

Valoarea totală a proiectului „Investiţii în sisteme de energie regenerabilă pentru municipiul Sfăntu Gheorghe” se cifrează la 3.628.497,76 lei cu TVA inclus, din care valoarea nerambursabilă este de 3.243.207 lei.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail