În cadrul Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate „se dă startul la Rabla pentru tractoare”.

Potrivit prefectului judeţului Covasna, György Ervin, perioada de predare a dosarelor la Fondul de  Mediu a fost fixată între 12 septembrie şi 10 noiembrie a.c.

În acest program se pot înscrie persoane fizice sau juridice, producători agricoli care sunt în evidenţa Registrului Producătorilor Agricoli, unităţi administrativ-teritoriale, unităţi şi instituţii de învăţământ, unităţi aparţinând cultelor religioase recunoscute în România, instituţii publice, operatori economici şi organizaţii neguvernamentale care deţin în proprietate tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate uzate, înmatriculate/înregistrate pe numele lor.

Obiectivul programului îl reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul de Mediu, acordată sub forma primei de casare pentru achiziţionarea tractoarelor noi, în schimbul predării spre casare a tractoarelor vechi, uzate.

Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei (aproximativ 4.000 euro), fără ca acesta să depăşească 40% din preţul de achiziţie al tractorului nou, preţ care nu include TVA.

Ghidul de finanţare a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 577, partea I, din 16 august 2011.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail