Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a câştigat cel de-al cincilea mandat la alegerile locale de duminică, potrivit numărătorii paralele parţiale a Uniunii.

Acesta a declarat că încrederea acordată de cetăţeni îi dă puterea de a continua şi de a investi în comunitate.

„Eu cred că este un moment special şi unic în acelaşi timp, să câştigi al cincilea mandat, să obţii încrederea cetăţenilor după patru mandate. Este un lucru extraordinar pentru mine. Îmi dă foarte multă putere şi încredere în a continua ceea ce am început în urmă cu 16 ani. Cred că cheia succesului, dacă se poate spune aşa, este faptul că întotdeauna am luat decizii publice având în faţa mea oamenii şi de foarte multe ori am renunţat la câte un proiect de infrastructură ca să avem bani să investim în oameni, pentru că în asta cred, aşa am fost educat şi asta vreau să continuăm şi cred că oraşul este pe un drum bun. Este un oraş complicat, cu multe etnii, un oraş aproape de Braşov, dar cred că am reuşit să fim suficient de inteligenţi, suficient de raţionali să nu răspundem provocărilor care au venit din afara judeţului nostru de foarte multe ori”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Antal Arpad.

Antal Arpad s-a născut pe 10 august 1975 în oraşul Rupea din judeţul Braşov, a absolvit Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi este de profesie sociolog. A fost ales pentru prima dată primar al municipiului Sfântu Gheorghe în anul 2008, după patru ani în care a fost deputat UDMR în Parlamentul României.

În 2020 acesta a câştigat detaşat alegerile locale, fiind votat de peste 76% dintre persoanele prezente la urne.

Pentru Primăria municipiului Sfântu Gheorghe au mai candidat Boitiş Gavril (AUR), Dulanyi-Balogh Szilard (USR), Oltean Petru (PSD), Kolcza Istvan (Alianţa Maghiară din Transilvania) şi Eross Bulcsu (Forţa Civică Maghiară).

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail