Consiliul local Sfântu Gheorghe a decis să prelungească mandatul managerului Teatrului „Andrei Mureşanu”, Anna Maria Popa, datorită rezultatelor excepţionale obţinute în ultimii patru ani, însă decizia este contestată de consilierul PSD, Rodica Pârvan.
Aceasta a declarat joi, în cadrul şedinţei Consiliului local, că, în opinia sa, Anna Maria Popa a fost recompensată în acest fel pentru punerea în scenă, de Ziua Naţională a României, a spectacolului „Nu chiar 1918”, catalogat de către unele persoane drept o „batjocură” şi o „sfidare” la adresa istoriei şi poporului român.
Rodica Părvan a mai spus că nu se regăseşte în repertoriul teatrului, care montează spectacole „cu sex şi limbaj licenţios”, subliniind că exprimă nu numai punctul ei de vedere, ci şi al altor concetăţeni.
„Trebuia organizat concurs (…) Eu nu mă regăsesc în Teatrul „Andrei Mureşanu”. E orice, numai teatru românesc nu e şi nu e numai părerea mea. E numai cu numele. Cred că Andrei Mureşanu se răsuceşte în mormânt. Sunt mulţi nemulţumiţi de repertoriul teatrului”, a declarat Rodica Pârvan.
Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a replicat că Anna Maria Popa a primit note foarte bune la evaluarea activităţii, menţionând, printre altele, că cifrele indică o creştere semnificativă a numărului de spectatori, iar majoritatea spectacolelor se joacă cu „casa închisă”.
„Spectacolul „Nu chiar 1918″ a fost ideea lor, noi nu intervenim în repertoriul teatrului. (…) Numărul spectatorilor a crescut constant, gradul de ocupare a sălii este de 98%, iar unele spectacole se joacă cu casa închisă. Deci, nu se poate spune că direcţie nu e bună”, a concis Sztakics Eva.
Anna Maria Popa a amintit că la evaluarea finală a celor patru ani de activitate în fruntea teatrului a fost notată cu 9,91, iar în urma acestui rezultat Consiliul local a decis să îi prelungească mandatul cu încă 5 ani.
„Atât în mandatul care tocmai s-a încheiat, cât şi în cadrul următorului mandat Teatrul „Andrei Mureşanu” a avut şi va avea un repertoriu variat, de înaltă calitate, care să acopere pe cât posibil toate segmentele de public. În repertoriul curent avem de la Caragiale (…) până la Birch, urmând noi premiere clasice şi moderne, „Faust” în toamnă şi Alecsandri în primavară, precum şi spectacole de teatru social sau documentar. Vom continua si seria turneelor naţionale şi internaţionale, turnee pe care şi până acum le-am realizat prin mari eforturi, din surse externe atrase, nu din subvenţii. Faptul ca reuşim să ne „plimbăm” atât de mult se datorează tocmai calităţii foarte înalte a producţiilor noastre. Despre teatru şi echipa acestuia, precum şi despre repertoriul nostru, de rău va vorbi doar cineva care nu ne trece pragul”, a declarat Anna Maria Popa.
Oana Mălina Negrea/ AGERPRES