Ritmul de vaccinare anti-COVID-19 în judeţul Covasna a încetinit, în ultima lună fiind administrate aproximativ 9.500 de doze, mult mai puţine decât în lunile anterioare, afirmă prefectul Raduly Istvan.

În opinia acestuia, acest lucru poate fi pus pe seama scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus, care în judeţul Covasna a ajuns la 0,60 cazuri la mia de locuitori.

În perioada 20 noiembrie-20 decembrie, 1.116 persoane au primit prima doză de vaccin, iar 1.479 au făcut vaccinul Johnson & Johnson într-o singură doză. De asemenea, 2.965 de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare pentru cea de-a doua doză, iar 3.988 de persoane pentru doza a treia.

Raduly Istvan a remarcat că spre deosebire de acum o lună, când erau vaccinate cu prima doză între 60-70 de persoane pe zi, în ultima perioadă au fost zile în care numărul acestora nu a trecut de zece.

Prefectul a îndemnat populaţia să se vaccineze, arătând că la ora actuală doar aproximativ o treime din populaţia adultă a judeţului este vaccinată anti-COVID-19.

Totodată, el a recomandat populaţiei să dea dovadă de prudenţă şi să respecte regulile de protecţie contra noului coronavirus, cu atât mai mult cu cât este de aşteptat ca mii de oameni să se întoarcă acasă din străinătate de sărbători.

„Acest lucru deja se observă şi din faptul că numărul persoanelor aflate în carantină la domiciliu a crescut de peste două ori, faţă de 947 în 2020, şi ar fi păcat ca reuniunile de familie să devină focare pentru răspândirea virusului”, a afirmat prefectul Raduly Istvan, potrivit unui comunicat de presă.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail