Diana Logofătu este în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe și are o mare pasiune: muzica. Diana cântă de la vârsta de trei ani, însă în clasele primare a urcat pentru prima dată pe o scenă, în fața unui public numeros, în cadrul unei competiții muzicale. De atunci, a participat la multiple concursuri de profil – jurizate de personalități muzicale – la care munca și talentul au plasat-o pe primul loc. În 2012, vocea sa a fost desemnată ”Vocea Ardealului”, în urma câștigării competiției cu același nume. Au urmat alte și alte concursuri, la care Diana a cântat și a încântat publicul. De-a lungul traseului său muzical, i-a fost alături familia și nu numai.

***

Când eu am auzit-o pentru prima oară cântând, Diana era în clasele primare, era un copil firav, cu chip și glas angelic, cu o voce puternică, cu o voce care își crea drum către sufletele spectatorilor, transmițând bucurie, căldură. Timpul a trecut de atunci, însă Diana nu a încetat să își hrănească pasiunea pentru muzică, să își dezvolte talentul și să lupte pentru visul său: acela de a ajunge, cu glasul său, la inimile a cât mai mulți spectatori, din țară și din străinătate.

 

Despre traseul său în universul muzicii, despre planurile sale de viitor, Diana Logofătu, ne-a spus mai multe, în cadrul unui scurt interviu pe care vi-l prezentăm astăzi.

 

–          Diana, te rog să ne spui când ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică și când te-ai prezentat pentru prima dată în fața publicului ?

–          Cânt de la vârsta de trei ani, încă din grădiniță și m-am apucat serios de cântat la zece ani când am participat la un concurs de muzică în Costinești. Atunci am urcat pentru prima dată pe o scenă, destul de mare, zic eu, sau cel puțin așa mi se părea la vremea aceea.

 

–          Ce a urmat apoi? Cine te-a încurajat, te-a susţinut în acest sens?

–          Părinții și fratele meu m-au susținut încă din prima clipă și mă susțin cu tărie și din toată inima, ei fiind cei mai buni prieteni și în același timp și cei mai buni critici ai mei.

 

–          Ai urmat cursuri de canto?

–          Da. Am o început să urmez cursuri de canto la Școala Populară de Artă și Meserii din Sfântu Gheorghe, la clasa domnului profesor Szilagyi Zsolt Herbert, profesor care a avut și are foarte multă încredere în mine, și de la care am învățat și învăț foarte multe în continuare.

 

. .

–          Ai participat la concursuri de profil. În urmă cu câțiva ani, ai câștigat competiţia ”Vocea Ardealului”. Spune-ne, te rog, mai multe despre aceasta, dar şi despre celelalte competiţii muzicale la care ai participat de-a lungul timpului!

–          „Vocea Ardealului” a fost o experiență extraordinară. Am cunoscut foarte multe persoane din domeniul muzicii și am reușit să relaționez foarte bine cu fiecare dintre ele. De asemenea, am participat la concursuri de profil în Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Moreni- Dâmbovița și București. Am câștigat premii de excelență și locuri I. La Moreni am avut ocazia să mă aflu în fața unui juriu alcătuit din: renumitul Laurențiu Cazan – cu care am purtat discuții interesante despre muzică în toate cele trei zile de concurs – și am avut parte de câteva sfaturi foarte bune, Mihai Constantinescu și alte personalități ale muzicii românești.

 

–          Cum te-a ajutat participarea la aceste concursuri în activitatea muzicală ulterioară?

–          Participarea la astfel de concursuri presupune foarte multă muncă și foarte multă seriozitate. Am realizat că nu este suficient doar talentul. Am învățat cum să comunic cu publicul, cum să scap de trac, dar în același timp, să îmi păstrez emoția pe care să o dăruiesc publicului. Publicul te vede, te aude, însă trebuie să te și simtă. Când sunt pe scenă, mă simt ca acasă!

 

–          Care este cea mai importantă scenă pe care ai cântat?

–          Fiecare scenă pe care cânt este importantă pentru mine, deoarece momentul artistic trebuie să fie plin de emoție, energie și de bună dispoziție.

–          Ce simți atunci când ești pe scenă?

–          Pot spune că atunci când sunt pe scenă, sunt eu cu adevărat. Fără secrete sau inhibiții (…).

 

–          Unde te putem asculta, pe ce scene te putem vedea anul acesta? Spune-ne, te rog, mai multe despre activitatea muzicală în care eşti implicată acum.

–          În momentul de față colaborez cu o trupă. Ne-am întâlnit pe la mijlocul lunii iulie. În ceea ce privește aparițiile mele pe scenă, în perioada următoare, pot spune că am fost invitată și voi cânta, joi, 5 noiembrie (a.c.), la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” și vineri, pe 6 noiembrie, cu ocazia unui eveniment dedicat împlinirii a 25 de ani de când  instituția își desfășoară activitatea  sub numele marelui voievod.

 

–          Ce gen muzical abordezi?

–          În ultimii ani am abordat genul pop, muzica ușoară și vreau să vă spun că am început să cochetez cu jazz-ul, care este un gen foarte complex care necesită improvizație.

–          Dacă ar fi să studiezi un instrument muzical, care ar fi acela?

–          Deja am început să studiez pianul. Îmi place foarte mult ideea de a cânta și cu vocea, dar si la pian.

 

–          Ce planuri ai în ceea ce privește muzica și ce profesie îţi doreşti să urmezi?

–          Mă pregătesc intens pentru Conservator. Îmi doresc o carieră în muzică și vreau să devin un muzician adevărat (…). Momentan îmi doresc să intru la Facultatea de muzică, iar mai apoi, cine știe, să ajung să cânt pe scenele mari ale României, și de ce nu, și pe cele din străinătate. Vreau să devin un artist complet!

 

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail