Poetul Ionel Simota a obținut premiul „Cartea anului”- 2016, din partea Filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România.

Premiile filialei Brașov a Uniunii Scriitorilor din România au fost decernate joi, 13 iulie 2017, în deschiderea Festivalului „CArte si muzică”- organizat de Asociația Culturală „LIBRIS”, cu susținerea Primăriei Brașov.

În cadrul ceremoniei, derulate în „Piața Sfatului”, poetul Ionel Simota, din Miercurea Ciuc, a obținut premiul intitulat „Cartea anului”-2016, pentru volumul „Capitol cu îngeri dintr-un volum COLECTIV”, apărut la Editura „Magic Print” din Onești.

Momentul a fost unul frumos, cu atât mai frumos cu cât a avut loc chiar de ziua de naștere a poetului.

„A fost un moment de bucurie, un moment frumos, împlinit. Premiul acesta înseamnă și o recunoaștere a unui volum destul de important de muncă, nu numai a unui volum de poeme, și evident că n-am putut să fiu decât încântat de primirea lui. Știam că este o carte care merită atenția oamenilor  de specialitate, că merită atenția criticilor și bineînțeles, că merită inclusiv atenția cititorilor, dar este mult să spun eu lucrul acesta. Chestiunea aceasta, după cum s-a văzut și ieri (joi – n.r.), o hotărăște, cumva, timpul; are un rol în acest sens, destinul, așa că eu nu fac altceva decât să scriu și să aștept să culeg sau nu anumite roade ale muncii, ale scrierilor mele.”- a declarat poetul Ionel Simota pentru „Mesagerul de Covasna”.

„Capitol cu îngeri dintr-un volum COLECTIV” a fost publicat în anul 2016, ca un gest de comemorare după tragedia de la „Colectiv”.

„Volumul acesta a fost scris pe parcursul unui an, am mai lucrat la el, pentru că a suferit niște modificări în ceea ce privește introducerea unor poeme și, practic, s-a născut după un an de muncă și gândire a lui. Eu scriu ușor. Nu am o problemă în ceea ce privește puterea de a scrie, inspirația. Reușesc, cu ușurință, Slavă Domnului, să îmi prind gândurile în poeme și nu pot să fiu decât fericit.” – ne-a spus poetul Ionel Simota. De altfel, pe coperta volumului, autorul preciza că „A scrie poezie este ca și cum ai făuri îngeri/ din aerul pe care –l respiri/ Și i-ai îmbrăca în lumina ochilor proprii, dăruită ție de Dumnezeu”.

„Lecții cu fluturi”, de Ziua Limbii Române

Ionel Simota a mai declarat vineri, pentru „Mesagerul de Covasna”, că recent a finalizat un nou volum. Acesta este intitulat „Lecții cu fluturi” și ar putea avea lansarea chiar de Ziua Limbii Române, în data de 31 august.

„În momentul de față am încheiat scrierea unui nou volum de poezie. El se intitulează <<Lecții cu fluturi>> – este o carte în totalitate de dragoste, este o carte cu foarte multă lumină, bucurie, trăire, iubire, și mă declar cumva mulțumit de înfățișarea acestei noi scrieri. Acum finalizez anumite gânduri pe care le mai am legate de această carte, și cred că în următorul interval  de timp va fi tipărită. (…) Cu siguranță cartea va intra pe rafturile librăriilor anul acesta, mă și gândesc să o sărbătoresc, cumva, dacă Bunul Dumnezeu mă ajută, undeva în apropierea Zilei Limbii Române.”- a declarat poetul Ionel Simota.

Ana Ciorici Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail