Iniţiativa PSD Covasna

Vacanţa de vară, care s-a încheiat ieri, a «pus în cutia cu amintiri» a aproximativ 800 de copii din judeţul Covasna, câte o frumoasă tabără la malul mării, cu soare, nisip cald, jocuri şi prietenii. Fapt datorat iniţiativei reprezentanţilor Partidului Social Democrat, prin care, copiii care provin din familii defavorizate, dar ale căror rezul­tate şcolare  pe anul 2010-2011 au fost bune, au ajuns să se distreze pe litoralul românesc, în această vară.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, a precizat că din judeţul nostru au fost la mare, în tabăra de la Năvodari, un număr de 814  persoane, copii şi însoţitori, în trei serii.

De la acesta am aflat că selectarea copiilor s-a făcut prin intermediul directorilor de la şcoliile de provenienţă, pe baza  unor criterii care se refereau la notele obţinute la învăţătură şi situaţia financiară a familiei copilului. Deputatul  Horia Grama a subliniat  faptul că PSD  nu a avut nici un amestec în selectarea copiilor care au mers la mare.

Deputatul Horia Grama, preşedintele PSD Covasna

”Le-am şi spus directorilor de la şcolile de unde urmau să fie selectaţi copiii cu rezultate bune la învăţătură să îşi asume răspunderea pentru chestiunile acestea… Totul a căzut în sarcina directorilor din şcoli, a personalului didactic şi al primarilor din localităţile de unde proveneau  copiii“, a precizat Horia Grama.

Astfel, sute de copii din Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Barcani, Dobârlău, Valea Mare, Sfântu Gheorghe, Hăghig şi Vâlcele au petrecut câte o săptămână  sub soarele arzător din tabăra Delfinul de la Năvodari. Costul cu cazarea, masa  şi programul de activităţi  al copiilor au fost asigurate, în totalitate, de către Consiliul Judeţean Constanţa, prin grija specială a preşedintlui Nicuşor Constantinescu. Mai mult, în cele şapte  zile copiii au beneficiat  şi de o mică excursie prin împrejurimile judeţului Constanţa,  unde au vizitat  diferite obiective culturale.

Cheltuielile cu transportul au fost suportate atât de PSD cât şi de primarul sectorului 5 din Bucureşti, Marian  Evanghelie. “Cât despre cârcotaşi, decât să fie invidioşi şi să îşi arăte colţii degeaba, mai bine ar fi pus umărul şi ar fi ajutat şi ei… Poate aşa mai trimiteam câţiva copii la mare. Aşa că, decât să fie invidios, Dan Manolăchescu mai bine ar veni să ne sprijine la anul, şi să pună umărul pentru a permanentiza  acestă  acţiune”, a declarat  deputatul  Horia Grama.

Preşedintele PSD Covasna a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui  eveniment, respectiv reprezentanţilor Consiliului Judeţean Constanţa şi ai Primăriei  Sectorului 5 Bucureşti, precizând că, din dicuţiile pe care le-a avut cu aceştia, acţiunea ar putea deveni una permanentă.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail