Pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris în județ 1118 absolvenți din promoția curentă și 190 de absolvenți din promoții anterioare, însumând 1308 candidați care sunt așteptați la susținerea probelor de competențe și a probelor scrise, a informat Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

 

Înscrierea candidaților pentru sesiunea iunie – iulie s-a desfășurat în perioada 3-7 iunie 2024, la nivel de județ înscriindu-se un total de 1308 candidați.

„Pe secții de predare, vor fi 398 de elevi de la secția română, respectiv 910 elevi de la secția maghiară. De asemenea, din cei 1308 absolvenți, 1269 sunt de la zi, 33 de la seral, iar 6 de la frecvență redusă.”- a transmis IȘJ Covasna.

Luni începe examenul

Examenul începe luni, 17 iunie, cu probele de evaluare a competențelor lingvistice. Mai exact, probele sesiunii iunie-iulie 2024 se vor derula conform următorului calendar:

17 – 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A]

19 – 20 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B]

19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale [proba D]

25 – 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

1 iulie: Limba și literatura română – proba E.a) [proba scrisă]

2 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) [proba scrisă]

4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) [proba scrisă]

5 iulie: Limba și literatura maternă – proba E.b) [proba scrisă]

8 iulie: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00

9 – 11 iulie: Soluționarea contestațiilor

12 iulie: Afișarea rezultatelor finale.

Probele scrise se vor derula în 4 centre de examen și 4 subcomisii, iar evaluarea lucrărilor se va realiza pe platforma digitalizată dedicată, arată datele IȘJ Covasna.

„Candidații vor fi prezenți în săli până la ora 8:30, proba scrisă începând la ora 9:00. Durata elaborării lucrării scrise este de 3 ore din momentul primirii subiectelor de către candidați.”- a transmis IȘJ.

În cazul tentativei de fraudă, candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, arată sursa citată.

A.C.

 

Foto: https://playtech.ro/stiri/cand-incep-probele-scrise-la-bacalaureat-2023-calendarul-examenelor-720057

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail