Corul Bărbătesc „Voievozii munților” trece printr-o perioadă încărcată, dar foarte frumoasă, fiind invitat să susțină spectacole atât în județ, cât și în țară.

Recent, Corul a susținut un recital cu cântece patriotice, în cadrul lucrărilor Universității de Vară de la Izvoru Mureșului. A doua zi, a urmat un spectacol la Vălenii de Munte, unde dirijorul corului, părintele Vasile Antonie Tămaș a fost distins cu Ordinul Centenar al Consiliului Județean Prahova, în semn de prețuire pentru activitatea patriotică purtată de-a lungul timpului. Marți, o parte dintre membrii Corului au susținut un recital la deschiderea taberei cu specific militar „Jandarm pentru o săptămână”, organizată la Centrul de Agrement Pădureni.

Acum, talentații „Voievozi ai munților” se pregătesc să încânte publicul la Sărbătoarea Bărcănenilor. Evenimentul începe mâine, la Barcani, iar programul artistic va avea loc duminică, de la orele 12.00.

În septembrie, Corul bărbătesc din Vâlcele va susține un spectacol la Serbările Naționale de la Țebea, derulate anual în memoria lui Avram Iancu. Evenimentul atrage an de an mii de oameni, iar Corul „Voievozii Munților” este onorat să urce pe acea scenă. În acest sens, va pregăti un moment special.

Constituit în urmă cu aproximativ șase ani, Corul „Voievozii Munților” din Vâlcele este format din 16 persoane de vârste și profesii diferite, pe care dragostea de țară și de muzică le unește.

De la înființare și până în prezent, Corul condus de preotul Vasile Antonie Tămaș a participat la numeroase festivaluri și evenimente și a bucurat și a emoționat oameni din diverse colțuri ale țării, cu piese despre momente din istoria neamului românesc.

Anul trecut,  Corul „Voievozii munților” și-a lansat primul album: cel intitulat „Cântecele României Mari”. Acesta cuprinde 12 piese patriotice și de suflet românesc (printre care și „Frunzuliță verde de stejar”), dintre care două poartă semnătura preotului Vasile Antonie Tămaș. Înregistrările s-au realizat la Deva. A urmat apoi al doilea album, videoclipuri și, cu siguranță că proiectele și realizările Voievozilor munților nu se vor opri aici.

Ana Ciorici COSTACHE

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail