Administratorul public al municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Kozma Csaba a declarat că până la sfârşitul acestui an vor fi finalizate lucrările de modernizare a trotuarelor de pe trei străzi importante din oraş.

În ulimele săptămâni, toţi cei care au trecut pe străzile 1 Decembrie 1918, Nicolae Iorga şi Grigore Bălan, au constatatat că muncitorii lucrează în ritm alert. Potrivit lui Czimbalmos Kozma Csaba,  începând de luna trecută se fac o serie de lucrări, acolo unde este necesar, la conductele de gaz, de apă, la sistemul de canalizare şi la cel de introducere în subteran a cablajelor, pentru ca ulterior să se realizeze lucrări de amenajare a trotuarelor, prin bordurare şi asfaltare.

De asemenea, odată cu  finalizarea lucrărilor bicicliştii vor putea circula în siguranţă, întrucât trotuarele mai largi vor avea piste. Lucrările de reparaţie şi înlocuire la conductele de gaz, apă, sistem de canalizare şi sistemul electric al oraşului vor fi suportate de către proprietarii reţelelor, urmând ca municipalitatea oraşului să  suporte cheltuielile de  remodernizare a trotuarelor şi a sistemului de iluminat de pe strada 1 Decembrie.

Investiţia în infrastructura celor trei străzi este inclusă în programul Băncii Europeane pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi se ridică la valoarea de 800.000 de euro. Primaria Sfântu Gheorghe a accesat un împrumut de peste 12 milioane euro de la BERD, bani cu care se vor moderniza o serie de străzi, trotuare, parcări şi se va reface sistemul de iluminat public al oraşului.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail