Societatea de salubrizare Tega din Sfântu Gheorghe a pus începând de luni în funcţiune o ”echipă de recuperatori” care va avea misiunea de a selecta deşeurile recuperabile din incinta rampei de gunoi a municipiului.

Toth Birtan Csaba, managerul Tega SA

Managerul societăţii, Toth Birtan Csaba, a declarat pentru AGERPRES că echipa formată din cinci oameni va colecta zilnic pet-urile din plastic şi sticlele aruncate de cetăţeni laolaltă cu deşeurile menajere.

 

”Am înfiinţat această echipă tocmai pentru că am observat că foarte multe materiale recuperabile nu sunt aruncate în recipientele speciale de colectare şi ajung la rampa de gunoi menajer. Nu am făcut acest lucru în ultimii ani pentru că ne-a fost teamă să nu se aprindă. (…) Gunoiul emană gaze şi un singur muc de ţigară e de ajuns să ia foc, de aceea munca acestei echipe se va desfăşura în condiţii stricte de supraveghere”, a declarat Toth Birtan Csaba.

Directorul Tega a ţinut să menţioneze că aceasta este doar una dintre modalităţile prin care încearcă să majoreze cantităţile de materiale reciclabile recuperate, în acelaşi scop societatea distribuind câteva sute de saci şi containere speciale de colectare la casele din Sfântu Gheorghe, precum şi la cele din localităţile limitrofe. Toth Birtan Csaba a remarcat, totuşi, că în ultimul an s-a înregistrat o tendinţă de creştere a cantităţilor de materiale reciclabile recuperate, ceea ce înseamnă că acţiunile şi campaniile de informare şi conştientizare a populaţiei nu au fost zadarnice.

Anul trecut, de pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, Tega a colectat 400 de tone de hârtie şi 175 de tone de plastic, o cantitate dublă faţă de anul anterior. De asemenea, s-a mărit cu aproape 30% cantitatea de ulei ars colectată şi cu 14% a bateriilor şi acumulatoarelor uzate.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail