Conducerea filialei Covasna a Partidului Civic Maghiar susţine că reprezentanţii în teritoriu ai partidelor de guvernământ fac presiuni asupra întreprinză­tori­lor particulari, prin intermediul instituţiilor deconcentrate cu atribuţii de control, pentru a-i determina să se înregimenteze politic.

Balint Jozsef (PCM), viceprimarul mun. Sfântu Gheorghe

Preşedintele PCM Sfântu Gheorghe, Balint Jozsef, viceprimar al municipiului, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în ultima perioadă a primit 17 reclamaţii din partea unor oameni de afaceri din judeţele Covasna şi Harghita, nemulţumiţi să sunt supuşi „unor verificări mai intense şi mai severe decât prevede legea”.

Balint Jozsef a susţinut că este vorba despre opt patroni din Sfântu Gheorghe şi împrejurimi, cinci din alte localităţi din judeţul Covasna şi patru din judeţul Harghita, iar trei dintre ei, care nu se tem de repercusiuni, sunt dispuşi să îşi dezvăluie identitatea.

„Ne-am dat seama că e o persecuţie a întreprinzătorilor apropiaţi PCM, (…) dar sunt şi alţii cărora li s-a recomandat să se alinieze politic”, a afirmat Balint Jozsef, susţinând că printre instituţiile care ar face presiuni asupra oamenilor de afaceri s-ar număra Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Finanţelor Publice şi Protecţia Consumatorului.

Preşedintele executiv al filialei UDMR Covasna, Tischler Ferenc, a declarat pentru AGERPRES că pune la îndoială aceste afirmaţii, dar, pentru ca lucrurile să fie limpezi, propune conducerii PCM să prezinte probele şi să accepte o confruntare directă între reclamanţi şi reclamaţi.

„Singura soluţie corectă şi clară este să-i punem faţă în faţă, să aibă o confruntare directă. Eu nu cred aşa ceva despre directorii noştri, dar, dacă se va confirma, atunci nu vom putea fi de acord cu aşa ceva şi vom trage linie”, a spus Tischler Ferenc, care a adăugat: „în nicio şedinţă de partid, conducerea UDMR nu ne-a cerut să strângem membri cu forţa”.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail