Ploile torenţiale însoţite de furtună, care s-au abătut asupra judeţului Covasna la sfârşitul săptămânii, au creat o serie de probleme în unele localităţi.

Duminică, circa patru mii de oameni au rămas fără curent electric, în Turia, ca urmare a unei explozii produse la un transformator de tensiune medie. Alimentarea cu energie electrică a fost reluată încă în timpul nopţii, în urma intervenţiei prompte a echipelor de la Electrica.

La Valea Mare a fost afectat drumul judeţean pe o lungime de aproximativ doi kilometri, fără a fi însă necesară întreruperea circulaţiei pe porţiunea respectivă. Apa a inundat 58 de gospodării şi a intrat în 12 case, una dintre acestea fiind grav avariată. Au mai fost inundate 26 de hectare de teren arabil, 25 de hectare de fâneaţă, 33 de fântâni, două poduri şi un podeţ.

Din informaţiile primite de la primarul Leca Băncilă, ploile abundente au afectat şi zona Întorsura Buzăului. Astfel, la Floroaia apa a intrat în 4 case, alte 10 gospodării au fost afectate iar  suprafaţa agricolă inundată depăşeşte 100 de hectare. În această localitate apa nu a fost prea mare însă, în opinia specialiştilor, la reparaţia podeţelor constructorul a montat tuburi de drenaj necorespunzătoare, cu diametrul mult prea mic, care nu permite trecerea fluxului de apă la o ploaie torenţială. La Brădet apa a intrat într-o singură casă, iar alte 30 de gospodării şi 6 ha de teren agricol au fost afectate.

În Lădăuţi, comuna Barcani, ploaia a afectat, parţial, 300 de metri din drumul comunal DC 22. Potrivit primarului Gheorghe Marin, vremea nefavorabilă a creat probleme în comună, şi în urmă cu două  săptămâni.

La Boroşneu Mic apa a intrat în 4 case, alte 25 de gospodării fiind afectate.

În cadrul conferinţei de presă de ieri, prefectul Gyorgy Ervin a precizat că valoarea exactă a pagubelor va putea fi stabilită  numai după verificarea acestora  la faţa locului, de către o comisie de specialitate.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail