Cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor care a fost sărbătorită miercuri, 18 mai a.c., Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni (MNCR) Sfântu Gheorghe a lansat secțiunea de ,,Artă” pe platforma virtuală a instituției.

 

Prin intermediul acesteia, publicului i se propune să descopere lucrările artiștilor care expun în spațiul virtual MNCR. Totodată a fost lansată invitația tuturor celor interesați să se alăture acestei initiative.

 

„Astăzi admirăm minunatele creații ale tinerei artiste Ana-Maria Moldovan, absolventă a Universității Naționale de Arte ,,George Enescu” din Iași, secția Pictură, născută la Sighișoara, dar crescută în Sfântu-Gheorghe. Se poate spune că mare parte din copilăria ei se leagă și de sediul central al MNCR, întrucât ani la rând, începând cu vârsta de 6 ani, a luat parte la activitățile Cercului de Tradiție și Modernitate al muzeului.

Astfel o parte a formării ei culturale se leagă și de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Se poate spune că mare parte din copilăria ei se leagă și de sediul central al MNCR, întrucât ani la rând, începând cu vârsta de 6 ani, a luat parte la activitățile Cercului de Tradiție și Modernitate al muzeului. Astfel o parte a formării ei culturale se leagă și de MNCR.
În mediul academic al UNAGE Iași a aprofundat fenomenul artistic din punct de vedere practic și teoretic, conturându-și treptat un stil propriu.

Tânăra artistă spune că interesele ei artistice sunt centrate pe simbolistică (semiotică, hermeneutică), mitologie și folclor. Ea tratează în mai multe lucrări teme legate de folclorul românesc sau de folclor universal îmbinat cu folclor românesc, în mod figurativ, uneori la limita dintre figurativ și abstract, unele lucrări fiind în totalitate abstracte. Cromatica e de multe ori rece sau merge către contraste puternice. Lucrările ei emană stări contradictorii, apăsătoare, încărcate de meditație sau anxietate”- se arată pe https://www.facebook.com/mncro

Mai multe informații despre operele artistei Ana-Maria Moldovani puteți afla pe: https://muzeu.mncr.ro/index.php/expo/arta/moldovan-2022

 

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail