Pe data de 14 mai, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC) „I.L.Caragiale” București a lansat un program de întâlniri și mese de dialog între comunitatea academică UNATC, autorități locale și manageri de instituții de spectacol, prin care își propune dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung, cu scopul de a facilita accesul studenților și studentelor UNATC pe piața muncii și de a întări rolul educației culturale.

 

Această cercetare se înscrie în planul strategic prin care UNATC „I.L. Caragiale” își propune să ofere soluții viabile nevoilor cultural-educaționale ale comunităților și administrațiilor locale, precum și ale profesioniștilor în artele spectacolului, film și multimedia pe care îi pregătește.

Întâlnirea din data de 14 mai a avut ca bază de discuții prima etapă din cercetarea „Modele alternative de infrastructură culturală (MAIC)”, elaborată de cercetătoarele dr. Catinca Drăgănescu și dr. Maria Drăghici, în cadrul Departamentului „Cercetare Dezvoltare Inovare” din UNATC „I.L.Caragiale”.

Cercetarea explorează diferite modalități prin care se pot implementa tipuri de infrastructură – Centru Comunitar, Casă de Producție, Teatru gazdă, Hub cultural, Centru de cercetare contemporană – care să medieze accesul la cultură și la o dezvoltare locală sustenabilă, cu accent pe educația artistică.

 

La masa de dialog au participat: Maia Morgenstern – Manager Teatrul Evreiesc de Stat, Anna Maria Popa – Manager Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, Mihaela Ștefan – viceprimar sectorul 6, Varga Fruzsina – viceprimar Sfântu Gheorghe, Horia Bugarin – primar comuna Dumbrovița, dr. Catinca Drăgănescu și dr. Maria Drăghici – coordonatoare ale cercetării „Modele alternative de infrastructură culturală (MAIC)”, prof. univ. dr. Liviu Lucaci – Rector UNATC, conf. univ. dr. Radu Apostol – Prorector UNATC, Alexandra Bucălae și Elena Belciu – parte din echipa Departamentului „Cercetare Dezvoltare Inovare” și Marius Hodea – expert VR (realitate virtuală). Moderatoarea mesei de dialog a fost lector univ. dr. Mihaela Michailov.

La finalul mesei de dialog a fost realizat un tur ghidat în laboratoarele Centrului Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic UNATC.

 

Programul dedicat consolidării parteneriatelor dintre comunitatea academică UNATC, actori culturali și autorități locale va continua în următoarea perioadă, în vederea structurării unor direcții de practică artistică relevante la nivel național.

 

https://www.facebook.com/UNATC.ILC

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail