Zile călduroase de vară, oportunitatea prefectă de a ne renova locuința sau biroul. Köber vine în întâmpinarea clienților săi cu noua gamă de vopsele lavabile Zertifikat cu microsfere ceramice.

Făcând parte din categoria produselor premium, aceste vopsele sunt de fapt variante ale clasicului Zertifikat Plus, fiind obținute prin adăugarea unui element suplimentar – microsferele ceramice. Microsferele respective sunt particule fine, cu densitate redusă, ce îmbunătățesc în mod semnificativ proprietățile de lavabilitate și rezistență la uzură a peliculei de vopsea. Această compoziție specială permite utilizarea produsului atât la interior cât și la exterior și este recomandarea implicită a producătorului pentru spații cu trafic intens.

 

Ultralavabilitate. Ce este? Cum se calculează?

 

Standardele europene sunt documente ratificate de organismele de control ale Uniunii Europene ce specifică indicatori și descriptori tehnici pentru anumite categorii de produse sau materiale. EN 13300 este standardul ce descrie acești indicatori de calitate pentru vopsele și lacuri. Procesul de testare a fiecărui produs se face în condiții controlate.

 

Rezistența la spălare se testează prin spălarea produsului după 28 de zile de la uscare și se calculează în funcție de pierderea în grosime a stratului de vopsea după spălări multiple.

În standardul 13300 vopselele lavabile sunt catalogate astfel:

  • Clasa 1 – mai puțin de 5 µm după 200 cicluri de spălare.
  • Clasa 2 – între 5 și 20 µm după 200 cicluri de spălare.
  • Clasa 3 – între 20 și 70 µm după 200 cicluri de spălare.
  • Clasa 4 – mai puțin de 70 µm după 40 cicluri de spălare.
  • Clasa 5 – mai mult de 70 µm după 40 cicluri de spălare.

 

În urma efectuării testului de rezistență la spălare, Zertifikat cu microsfere ceramice a pierdut doar 2.21 µm din grosimea stratului, obținând astfel certificarea de produs Clasa 1. Această proprietate de ultralavabilitate recomandă această vopsea pentru decorarea și protecția spațiilor cu trafic intens, ce sunt supuse unor operațiuni frecvente de curățare (clinici și cabinete medicale, restaurante, grădinițe etc). Astfel, se pot elimina cu ușurință până și cele mai dificile pete: cafea, vin, ketchup, urme de pix sau creion colorat, etc.

 

Culoare și aspect.

 

Zertifikat cu microsfere ceramice este o vopsea albă disponibilă în 3 versiuni distincte: lucios, satinat și mat. Acest tip de vopsea alb-intensă permite retușarea suprafeței cu efort minim (retușurile sunt practic invizibile). Produsul se nuanțează doar în culori deschise. Iată câteva exemple de culori potențiale:

Dacă sunteți în căutarea unei vopsele lavabile care să răspundă celor mai exigente cerințe estetice și funcționale vă recomandăm Zertifikat cu microsfere ceramice de la Köber. Pentru informații suplimentare vă invităm să vizitați site-ul de prezentare și magazinul online al producătorului.

 

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail