06.03.2022. Au trecut deja 11 zile de la invadarea Ucrainei de către „mesagerii haosului” trimiși de președintele Rusiei, Vladimir Putin, dar precum este scris și în Biblie: „Cine scoate sabie de sabie va pieri”, căci toate acțiunile invadatorilor, mai devreme sau mai târziu, într-o formă sau alta, se vor întoarce la ei ca efecte distrugătoare, căci roata istoriei se învârte mereu.

 

Deocamdată luptele se duc pe două fronturi: militar clasic, între Rusia și Ucraina, și econom-ic-financiar, între statele NATO+UE și Rusia. Fără îndoială, toate părțile implicate vor suferi pierderi, însă în cele din urmă Rusia va trebui să plătească „oalele sparte”, căci dreptatea divină nu iartă.

Ceea ce este interesant totuși în această confruntare pare a fi opinia oamenilor cu privire la conflict. Conform ultimului sondaj „la nivelul Federației Ruse” (stiripesurse.ro) – 71% dintre respondenți sunt de acord cu deciziile lui Vladimir Putin, dar acest lucru poate fi pus și pe seama eficienței propagandei ruse în ceea ce privește manipularea conștiințelor. Chiar și în țările occidentale există un procent din populație care, din -n motive aprobă aceste decizii, deci am putea concluziona că și aceștia sunt adepți ai „mesagerilor haosului”, ai imenselor distrugeri și pierderi de vieți omenești. O fi Rusia o mare putere mondială, cu o armată extrem de bine dotată, însă nimeni nu-i dă dreptul să invadeze un stat independent și să se aventureze într-o expediție  de pedepsire „cu orice preț”, căci acolo, pe câmpul de luptă, nu sunt uciși doar ucrainenii, ci și „fiii Rusiei”, iar prețul, incalculabil de mare, va fi plătit, nu de către Putin, ci de către „poporul rus”.

Fără îndoială, prea ocupați cu situația prezentă, mulți pierd din vedere un fapt: la sfârșitul ostilităților cineva va avea de câștigat, China – a treia putere mondială -, care acum așteaptă tăcută și, precum un vultur ce-și urmărește prada, își calculează șansele, așa cum „profețește” jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în concluzia unui comentariu publicat în 06/03/2022/ „Efectul pervers al sancțiunilor economice” (stiripesurse.ro): „Sufocându-se destul de rapid, Federația Rusă va trage după sine cu certitudine și Europa de Vest. Care, pentru a se salva, va sta la mâna Statelor Unite. Sau, dacă Statele Unite nu vor avea suficiente resurse, la mâna Chinei. Cel mai straniu și mai spectaculos efect pervers al războiului economic este rolul pe care îl va juca de acum încolo China în echilibrul marilor puteri”.

În ceea ce-l privește direct pe Vladimir Putin, credem că acesta se înșală dacă crede că nu-l poate opri nimeni din nebunia lui. Chiar și în jungla africană există legi: dacă o fiară sălbatică, să zicem un tigru, atacă locuitorii satelor și ucide, oamenii, care în mod obișnuit conviețuiesc pașnic cu animalele, îl urmăresc și-l ucid, zicând că altfel va ataca din nou. Deci răul trebuie oprit, izolat sau anihilat, lucru necesar pentru restabilirea păcii. În termeni profesionali, ne explică acest lucru (sursa: Ultimul procuror supraviețuitor al procesului de la Nurnberg…, autor: Alexandra Cruceru, articol postat în 05/03/2022 în stiripesurse.ro): „Fostul procuror Benjamin Ferencz, care a lucrat la Procesele de la Nurnberg (procesul liderilor germani ai lui Hitler), a declarat că președintele rus Vladimir Putin ar putea fi condamnat pentru crime împotriva umanității comise de armata rusă în Ucraina, potrivit mai multor rapoarte”, subliniind gravitatea faptelor comise: „Crimele pe care Rusia le comite în prezent împotriva Ucrainei sunt o rușine pentru societatea umană, iar cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere pentru agresiune, crime împotriva umanității și crimă”. Și tocmai de aceea trebuie oprit!

Privind lucrurile invers, dacă Ucraina ar fi atacat și invadat Rusia în aceleași condiții, compasiunea noastră s-ar fi îndreptat spre ruși, evident, deci oamenii din țările civilizate nu-i urăsc pe ruși, nicidecum, ci urăsc nedreptățile comise de „mesagerii haosului” trimiși de un comandant lipsit de înțelepciune și omenie. Și, desigur, acei militari care nu doreau să plece la război și nu săvârșesc crime și jafuri, nu au nicio vină, ei plătesc pentru vina unui „supus al diavolului” care își satisface ambițiile satanice prin crimele pe care le face împotriva semenilor săi. Și, în mod sigur, el nu va ajunge să se bucure prea mult de acest lucru.

Să iubim și să apărăm pacea lumii, pentru că ea ne aduce bucurie și înflorire, fiind întotdeauna primăvara vieții!

                                                                                                                                 Mihai Trifoi

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail