Camera de Comert si Industrie (CCI) Covasna este unul din organizatorii Mesei rotunde care  are loc mâine la Bucureşti, la Hotel Novotel, având coorgonazitori asociaţii patronale din turismul de profil, precum şi Institutul de Recuperare, Medicină, Fizică şi Balneologie.

Tema reuniunii este  „Relansarea turismului balnear şi de sănătate”, participanţii propunându-şi să identifice problemele turismului balnear şi de sănătate, şi totodată să contureze principalele măsuri care, în viitorul apropiat să determine relansarea şi alinierea acestuia la standardele de competitivitate europene.

În ciuda potenţialului oferit de natura din ţara noastră şi a competenţei celor care activează în acest domeniu, turismul balnear din România, pe nedrept marginalizat, trece printr-o perioadă extrem de dificilă, aceasta în detrimentul stării de sănatate a populaţiei şi a bugetului statului. La reuniune au fost invitaţi să ia parte trei miniştri: Elena Udrea – Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Gheorghe Ialomiţeanu – Ministerul Finanţelor Publice şi Cseke Attila – Ministerul Sănătaţii. Organizatorii vor supune dezbaterii un plan, în zece puncte, pentru dezvoltarea turismului balnear şi de sănătate.

CCI Covasna este cunoscută şi recunoscută în mediul specializat al turismului, inclusiv al celui balnear,  ca o organizaţie activă în promovarea valorificării resurselor naturale în domeniul turismului de sănătate. În perioada anilor 1992-1995 CCI Covasna a organizat, anual,  la Covasna – „Staţiunea celor 1000 izvoare de sănătate ®”, mese rotunde naţionale sub genericul „Turismul balnear – vacantă şi sănătate”. În anul 2006 CCI Covasna a iniţiat un Protocol de colaborare între autorităţile locale şi SIF Transilvania,  în vederea îniţierii unor investiţii menite să modernizeze hotelurile şi baza de tratament din portofoliul Turism Covasna. Investiţii în valoare de circa 8 milioane de euro sunt în curs de materializare.

De asemenea, CCI Covasna a fost printre liderii naţionali de lobby şi advocacy în elaborarea actului normativ privind introducerea tichetelor de vacanţă, factor de stimulare a creşterii circulaţiei turistice interne, inclusiv în domeniul turismului balnear.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail