Asociația The Social Incubator și Asociația Provident pentru Educație au organizat pe 15 mai 2024, în județul Covasna, masa rotundă cu tema „Invizibilii în Prim Plan. Incluziunea socio-profesională a grupurilor vulnerabile”, eveniment ce face parte din cadrul programului INVIZIBILII. Această inițiativă își propune să ajute persoane din cele mai importante segmente de grupuri vulnerabile să depășească efectele negative ale excluziunii sociale și financiare.
Evenimentul a beneficiat de sprijinul semnificativ al Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Covasna în promovarea și realizarea sa și a jucat un rol important în mobilizarea resurselor locale, oferind expertiza necesară pentru facilitarea contactului direct între angajatori și stakeholderii proiectului.
La eveniment au participat reprezentații autorităților locale, inclusiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna, Inspectoratul Teritorial de Muncă Covasna, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Covasna, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, sindicatele, patronatele și angajatorii locali. Prezența acestor autorități a reflectat angajamentul colectiv pentru găsirea unor soluții viabile de incluziune socio-profesională.
Evenimentul a creat un cadru de dialog și colaborare între autoritățile locale, angajatori și societatea civilă. Evenimentul a urmărit identificarea provocărilor și nevoilor specifice a șomerilor vârstnici, muncitorilor la negru și a familiilor monoparentale și implementarea unor măsuri durabile de îmbunătățire a vieții acestora.
Mihaela Bolohan, Director Executiv Asociația The Social Incubator: „Acest proiect este o demonstrație clară a puterii colaborării și a solidarității. Sprijinul AJOFM Covasna a fost esențial pentru succesul evenimentului și suntem recunoscători pentru parteneriatul lor. De asemenea, nu am fi reușit fără sprijinul și suportul Asociației Provident pentru Educație, care a contribuit în mod semnificativ la posibilitatea ca acest proiect să existe și să se dezvolte. Vom continua să ne dedicăm eforturile pentru a îmbunătăți viața grupurilor vulnerabile și pentru a le oferi oportunități reale de integrare socio-profesională.”
Kelemen Tibor, Director Executiv AJOFM Covasna: „Implicarea noastră în acest proiect ne-a permis să vedem direct impactul pozitiv pe care îl putem avea asupra comunității. Vom continua să oferim sprijin și resurse pentru a asigura integrarea socio-profesională a celor mai vulnerabili membri ai comunității noastre. Realizarea acestui eveniment dovedește că eforturile concertate pot duce la schimbări semnificative și durabile.”
Ciprian Sandu, reprezentant Asociația Provident pentru Educație: „Ne dorim să contribuim activ la incluziunea oamenilor din categorii vulnerabile. Acest eveniment este un exemplu al angajamentului nostru de a oferi sprijin concret și de a crea oportunități pentru o comunitate mai dezvoltată și mai incluzivă.”
Masa Rotundă de la Covasna reprezintă un pas important în efortul Asociației The Social Incubator de a crea o societate mai incluzivă și echitabilă.
COMUNICAT+ FOTO: Asociația The Social Incubator

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail