Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf"Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat marţi că, în general, este mulţumit de felul în care colegii săi şi-au făcut datoria de la începutul pandemiei de coronavirus şi până în prezent, însă această perioadă a „developat” şi o serie de deficienţe ce vor trebui remediate în perioada următoare, prin urmare, nota generală pe care o dă este 7,80.

„În general sunt mulţumit de colegii mei, însă sunt multe lucruri care mai trebuie puse la punct atât la nivel de organizare pe partea administrativă, cât şi de organizare pe parte medicală şi va trebui să lucrăm în perioada, în lunile următoare. Dar, dacă e să dau o notă, aşa cum am fost învăţat de către un profesor de la şcoala gimnazială, 10 este întotdeauna a profesorului, dar de la 3 până la 9 atunci, în ansamblu, nota generală pe care aş da-o spitalului este de 7,80″, a declarat Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă on-line.

Acesta a mai spus că primele săptămâni din luna martie, când au apărut primele cazuri de COVID în judeţul Covasna, au fost dificile, însă, pe parcurs toată lumea s-a adaptat.

„Asta este concluzia: au fost primele câteva săptămâni de nedescris, dar după aceea toată lumea a început să intre şi să lucreze într-un făgaş normal, obişnuit, doar cu anumite măsuri de protecţie suplimentare pe care trebuia să le luăm şi cu care trebuie să ne obişnuim şi pe perioada ce urmează (…) Un alt lucru care mă încântă privindu-i pe colegii mei a fost că mulţi, chiar în prima perioadă, când a trebuit să intre în carantină Secţia de Terapie Intensivă şi era problema cu medicii pozitivi, adică am rămas atunci doar cu trei medici negativi din total, s-au oferit să vină să lucreze acolo. Eram la început, nu ştiam în ce direcţie ne ducem, dar vedeam la ştiri ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în China, ce se întâmplă în alte părţi ale lumii şi nu ştiam ce va fi la noi, dar au fost mulţi asistenţi, medici, rezidenţi care m-au sunat în acea perioadă şi spuneau că vin să lucreze chiar şi voluntar dacă va fi nevoie. Mulţi colegi, văzând situaţia de la Terapie Intensivă, m-au căutat telefonic că dacă este nevoie, atunci intră la Terapie Intensivă şi lucrează ei acolo ca să îi ajute pe cei trei colegi care au rămas pe secţie şi au dus-o o perioadă de timp, practic, lucrând şi câte 48 de ore pe secţie”, a mai spus Andras Nagy Robert.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Covasna au fost depistate 196 de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 67 sunt angajaţi ai Spitalului Judeţean, singura instituţie medicală din judeţ care tratează bolnavi COVID-19.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail