În zilele noastre, utilizăm autoturismul personal pentru a ne deplasa în cele mai frecventate locații. Fie că vorbim despre mersul la birou, la cumpărături sau la luat copiii în timp de la grădiniță sau de la școală, astăzi mașina nu este un moft, ci o adevărată necesitate. Nici nu este de mirare, întrucât aceasta ne ajută să economisim timp și efort și, în același timp, te salvează de la alte mici neplăceri. Cu toate acestea, cel mai mare coșmar al unui șofer este ca autoturismul lui să se confruntă cu probleme tehnice. Rămâi alături de noi și descoperă câteva lucruri pe care nu le știai despre motorul ștergătoarelor auto!

La ce sunt utilizate ștergătoarele auto?

Întocmai așa cum le sugerează titlul, ștergătoarele auto sunt vitale pentru o bună vizibilitate oferită șoferului. La rândul lor, acestea reprezintă mici componente care curăța parbrizul, pentru ca șoferul să poată avea parte de siguranța necesară în momentul în care îl conduce. Motorul ștergătoarelor și mecanismul de transmisie aferent acestora sunt instalate direct sub parbriz, sub capacul de panou al capotei.

Cum arată motorul ștergătoarelor este prezentat pe site-ul web euautopiese.ro

Care este sistemul de funcționare aferent ștergătoarelor auto?

Pentru a putea înțelege cum funcționează sistemul ștergătoarelor auto, este important să știm puțină mecanică. Așa se face că, în momentul în care pornești ștergătorul, comutatorul aferent trimite semnalul către modul de control. La rândul lui, modul de control acționează releul ștergătoarelor care trimite o putere de 12 V către motor. Ulterior, motorul rotește un braț mic a cărei acțiune generează o mișcare a brațelor ștergătoarelor.

În cazul în care ștergătoarele auto nu funcționează, mecanicul sau specialistul de la service-ul auto preferat va trebui mai întâi să diagnosticheze problema, urmând să comande piesa care trebuie să fie înlocuită. Tocmai din acest motiv, este posibil ca mașina ta să nu fie reparată în aceeași zi, ceea ce înseamnă că va trebui să găsești o metodă temporară de a te deplasa dintr-un punct în altul. Mai mult decât atât, este important de precizat faptul că tocmai costul reparației depinde de problemă și de piesa sau piesele care trebuie să fie înlocuite.

De ce ștergătoarele nu funcționează?

Primul lucru pe care mecanicul auto îl testează deseori atunci când ștergătoarele nu funcționează se rezumă la identificarea unei probleme mecanice cu transmisa ștergătoarelor sau chiar a unei probleme electrice cu circuitul motorului ștergătoarelor. Spre exemplu, acesta va testa să vadă dacă motorul ștergătoarelor funcționează la parametri optimi sau generează un zgomot în momentul în care comutatorul este pornit. Astfel, dacă motorul funcționează, însă ștergătoarele nu se mișcă, problema este de natură mecanică. Pe de altă parte, în situația în care acesta nu reacționează atunci când comutatorul este acționat, problema este de natură electrică.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail