Mai multe lucrări de modernizare şi întreţinere au loc în această perioadă pe diferite străzi din Sfântu Gheorghe.

Pe strada 1 Decembrie 1918 a fost aşternut stratul de binder pe jumătatea străzii, iar acum se montează stâlpii de iluminat public şi se fac lucrările de branşare a populaţiei de către cei de la Electrica, pentru a putea fi desfiinţat sistemul aerian.

Pe strada Daliei a fost asfaltată porţiunea dintre strada Grigore Bălan şi strada Lăcrămioarei, iar pe strada József Attila este schimbat stratul de uzură al carosabilului. Pe strada Ciucului continuă lucrările la partea de reţele utilitare: după ce reţeaua de gaze a fost modernizată, în această perioadă se lucrează la reţeaua de apă şi canalizare, urmând ca şi Electrica să lucreze la partea de iluminat public.

Între Arena Sepsi şi stadionul Sepsi OSK, un drum improvizat este transformat în spaţiu verde, urmând a fi construite şi trotuare pentru pietoni. Astfel cei care parchează în faţa Arenei vor avea acces mai uşor la stadionul OSK, şi invers.

De asemenea, au loc şi lucrări de întreţinere în mai multe zone din oraş, cum ar fi trotuarul de pe strada Dózsa György, care este pregătit pentru asfaltare, şi cel mai probabil va fi asfaltat săptămâna viitoare.

Tot în această perioadă au loc şi lucrări de aducere la nivel a căminelor de canalizare, iar alte lucrări la străzi nu vor fi începute în acest an, înaintea iernii, însă la primăvară vor fi demarate mai multe lucrări de modernizare pe diferite străzi din oraş.

Au loc lucrări de mondernizare şi la mai multe instituţii de învăţământ din oraş, dar în ultima perioadă au fost montaţi şi 9 stâlpi speciali pentru iluminarea trecerilor pentru pietoni. Prin creşterea vizibilităţii trecerilor pentru pietoni, a crescut astfel şi gradul de siguranţă al pietonilor, urmând ca astfel de stâlpi să fie montaţi în perioada următoare şi în alte zone din oraş.

www.sfantugheorgheinfo.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail