Cu prilejul Zilei Limbii Române, Asociația GRIT din Covasna organizează un concurs de creație literară adresat tuturor covăsnenilor. Cei care doresc să participe trebuie să le trimită organizatorilor, până pe 29 august, creații proprii (poezie sau proză). Premierea va avea loc în data de 31 august, de Ziua Limbii Române, la Casa Orășenească de Cultură Covasna.

Asociația de tineret GRIT din Covasna va marca Ziua Limbii Române printr-un concurs de creație (poezie și proză – eseu) cu tema „Limba română e coloana vertebrală a Neamului”.

Concursul este structurat pe 3 secțiuni, în funcție de vârsta participanților (7 – 14 ani/ 15 – 20 ani/ peste 20 ani). Participanții pot transmite pe adresa de e-mail [email protected], în perioada 23-29 august 2021, creațiile personale, poezie sau eseu, care să se încadreze în tema concursului. Lucrările vor fi expediate în format WORD, anexate mesajului care va conține numele și vârsta participantului. Jurizarea lucrărilor va ține cont de următoarele criterii: exprimarea și scrierea corectă în limba română, armonizarea creației cu tema concursului, bogăția lexicului, autenticitatea creației, calitatea stilului. Premierea va avea loc în data de 31 august, la Casa Orășenească de Cultură Covasna.

 

„Limba este, alături de cultură şi credinţă, unul dintre cele mai importante repere identitare, limba noastră cea română fiind mereu liantul viu dintre credinţă, cuget şi simţire. Limba română, cu toată diversitatea, bogăţia şi forta sa expresivă, nu aşteaptă o anume zi pentru a fi sărbătorită, însă nu se poate ca tocmai ziua ei, a Limbii Române, să nu fie marcată. Anul trecut, Asociația GRIT a organizat un concurs online de recitări, care s-a bucurat de mare succes, având participanți din multe localități ale județului. Acum, ne-am gândit să îi provocăm pe cei talentați la scris, care trebuie să ne trimită creațiile lor până la sfârșitul săptămânii. Juriul va aprecia originalitatea și autenticitatea materialelor trimise și armonizarea creației cu tema concursului. În data de 31 august, chiar în Ziua Limbii Române, alături de premierea câștigătorilor concursului, pregătim și alte surprize pentru cei prezenți la Casa Orășenească de Cultură Covasna”, a declarat Flavia Elena Lungu, reprezentanta asociației organizatoare.

Manifestarea este un program cultural prioritar realizat cu sprijinul Orașului Covasna.

 

Florentina Teacă

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail