Echipa de junioare 1 a Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe s-a calificat la turneul final al Campionatului Național. Tinerele handbaliste covăsnene au câștigat ultimul lor meci din Grupa Valoare, 32–28 (15–12) la București, cu Rapid și au încheiat, astfel, pe primul loc această fază a competiției, cu 18 puncte (golaveraj +108), devansând CSM București și Corona Brașov, cu câte 14 puncte, și ele calificate la turneul final. Din această Grupă Valoare au mai făcut parte Rapid București, Știința București și Csikszereda Miercurea Ciuc.

Fetele lui Carmen Cartaș și Eugen Ciulei ajung, astfel, între primele 8 formații din țară la U19, după 17 succese în 18 partide disputate în cele două faze ale acestui campionat (Serii Geografice și Grupe Valoare).

„Turneul final va avea loc în perioada 3-7 mai, într-un oraș care va fi stabilit în curând. Mergem acolo cu dorința de a ne lupta pentru o medalie! Alături de echipa noastră mai sunt calificate CSȘ2 Baia Mare, LT “Liviu Rebreanu” Turda, CSȘ Caracal, CSM Bacău, Olimpic „Lucian Bute” Galați, CSM București și Corona Brașov”, a spus Sorin Iordan Popica, coordonator al secției de handbal a clubului din Sfântu Gheorghe.

Și echipa de junioare 2 (U17) a „alb-verzilor”, pregătită de Gabriela Gheorghe și Eugen Ciulei, a început foarte bine faza Grupelor Valoare. Are două victorii clare, cu LPS Slatina și CSM Târgu Jiu, ocupând prima poziție în clasament, următoarele două meciuri fiind în deplasare, la finalul lunii aprilie, la Caracal și Slatina.

Iulian Cuibar

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail