1 noiembrie este o zi de referință pentru jandarmii covăsneni, întrucât la această dată Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Covasna celebrează 32 de ani de existență.

La 01.11.1991, prin Hotărâre de Guvern, în locul Detaşamentului de jandarmi Covasna s-a înfiinţat Batalionul 29 Jandarmi Sfântu Gheorghe, în subordinea Brigăzii 28 Jandarmi Braşov, cu zona de responsabilitate în judeţul Covasna. Prin ordin al ministrului afacerilor interne, data de 1 noiembrie a fost stabilită ca fiind Ziua Unității, se arată în comunicatul de presă transmis de IJJ Cocasna, către Mesagerul de Covasna.

„De-a lungul celor 32 de ani de activitate, Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna a trecut prin nouă reorganizări, toate menite să adapteze structura organizatorică la cerințele unei societăți în continuă schimbare, precum și să vină în întâmpinarea cerințelor de siguranță ale cetățenilor județului Covasna.

Anul acesta, pentru a marca acest moment important pentru instituția noastră, Jandarmeria Covasna a desfășurat mai multe activități atât dedicate comunității, cât și personalului propriu. Dintre acestea amintim:

  • Cupa Unității la Șah, ediția a III-a care a avut loc sâmbătă, 28.10, a.c.
  • Competiția de mini-fotbal care s-a desfășurat marți, 31.10, a.c. între echipele mai multor structuri din cadrul M.A.I. și M.A.p.N. de la nivelul județului Covasna
  • Simpozionul cu titlul „Jandarmeria Covasna la ceas aniversar” și activități festive dedicate personalului unității care vor avea loc în cursul zilei de astăzi la sediul Inspectoratului.

Totodată, în contextul campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” care se desfășoară la nivel național, pe toată durata acestei săptămâni, jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna vor dona sânge, venind în sprijinul celor care au nevoie de transfuzii sanguine.

Misiunea noastră în slujba comunității covăsnene continuă și pe această cale ne exprimăm întreaga disponibilitate pentru colaborare şi parteneriat cu autorităţile administraţiei publice locale, societatea civilă şi nu în ultimul rând, cu cetăţenii”, mai arată sursa citată.

 La mulți ani, Jandarmeria Covasna! La mulți ani, dragi jandarmi covăsneni!

 M.C.G.

 

 

 

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail