festivalul-cartofuluiAsociaţia întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) a început înscrierile pentru „Festivalul preparatelor la ceaun”, ce va avea loc la începutul lunii septembrie, la Covasna.

Aflat la cea de-a IX-a ediție, evenimentul se va desfășura în 3 septembrie (a.c.), în cadrul Zilelor orașului – stațiune Covasna, lângă Casa de Cultură din localitate, în organizarea Asociaţiei întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV) și a Ordinului Cavaleresc Gastronomic „Transilvania”, cu sprijinul Primăriei Covasna.

Evenimentul se va desfășura sub forma unui concurs gastronomic. Echipe compuse din maxim patru membri vor trebui să pregătească mâncăruri la ceaun, pentru aproximativ 30 de persoane, folosind în special rețete tradiționale.

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat ieri, pentru „Mesagerul de Covasna” că deja au anunțat participarea șase echipe: „Astăzi am început organizarea și deja s-au înscris șase echipe din țară, însă înscrierile au fost lansate de curând și contăm, în total, pe aproximativ 20 de echipe”, a spus Vajda Lajos. Înscrierile se pot face prin e-mail la adresa [email protected] . . sau telefonând la numărul +40 367 620  141.

Taxa de participare la eveniment este una simbolică și constã în câte o sticlã de vin alb şi roşu.

Organizatorii vor pune la dispoziția participanților masa de lucru, ceaunul, cortul și lemne pentru foc.

La final, echipele vor fi evaluate de către un juriu care va puncta gustul şi aspectul preparatelor, modul de pregătire a mâncărurilor dar şi decorarea mesei, ţinuta concurenților, organizarea și atmosfera din echipă.

Cele mai bune echipe vor fi premiate. Organizatorii vor oferi cupe în memoria unor personalități locale. Cinci dintre echipe vor putea participa la „Festivalul Verzei”, organizat în luna octombrie, la Sfântu Gheorghe.

Directorul executiv al ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat că „Festivalul preparatelor la ceaun” se înscrie în rândul evenimentelor organizate de Asociație, în scopul promovării gastronomiei locale și a turismului.

Sub egida ASIMCOV, va avea loc în data de 1 octombrie (a.c.), în centrul orașului Sfântu Gheorghe, festivalul gastronomic „Parada Cârnaţilor” ajuns la cea de-a XIV-a ediție, iar în data de 2 octombrie, „Festivalul Verzei”, ediția a V-a.

Aceste evenimente atrag, an de an, concurenți și turiști din țară și chiar din afara țării, a precizat directorul ASIMCOV.

Vom reveni cu informații.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail