14 echipe din România, dar și din Ungaria au anunțat participarea la Festivalul cartofului de la Târgu Secuiesc.
Evenimentul, organizat sub forma unui concurs gastronomic, se va desfășura în cadrul Zilelor orașului Târgu Secuiesc, săptămâna viitoare, sâmbătă, 26 august (a.c.), în parcul „Molnár Józsiás” din localitate.
Manifestarea are loc anual și urmărește promovarea gastronomiei locale.
Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Asociației „KKV” din Târgu Secuiesc – una dintre entitățile organizatoare, la ediția de anul acesta au anunțat participarea, deocamdată, 14 echipe, din România, dar și din Ungaria.
Conform aceleiași surse, înscrierile continuă până în 20 august, telefonând la numărul: 0745/548/286 – persoană de contact Keresztes Adel, prin email la [email protected].
Conform regulamentului evenimentului, echipe formate din maxim patru persoane vor trebui să pregătească un meniu compus din mâncăruri pe bază de cartofi, pentru 30 de persoane.
Ca și în anii anteriori, taxa de participare constă în două sticle de vin (o sticlă de vin roşu şi o sticlă de vin alb).
Organizatorii vor pune la dispoziția echipelor – standul, bancă și o masă, cartofii şi lemnele pentru foc, iar echipele vor trebui să își aducă șorțuri, condimente, ceaun, accesorii, elementele pentru decorarea meselor, farfurii și tacâmuri de unică folosinţă și ingrediente necesare gătirii.
Juriul va puncta ținuta echipelor, organizarea și atmosfera, modul de pregătire a ingredientelor, pregătirea mâncărurilor, gustul şi prezentarea generală a preparatelor, dar şi decorarea mesei (aspect, decorare, folosirea de produse tradiţionale, originalitate), prezentarea meniului şi modul de servire a acestuia.
Ediția de anul acesta a Festivalului cartofului este organizată de Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV), Consiliul Județean Covasna, Primăria Municipiului Târgu Secuiesc, Asociația „K.K.V.”, Ordinul Cavaleresc Gastronomic la „Foc Liber”, reprezentanții http://sepsi-top.info/, Asociația Unităţilor de Alimentaţie Publică – Sfântu Gheorghe „SVESZ”.
Informații suplimentare în legătură cu acest eveniment pot fi aflate accesând site-ul www.festivalulcartofului.ro.
Alte evenimente gastronomice, în județ
Sub egida ASIMCOV, se derulează, anual și festivalul „Parada Cârnaților” și al „Festivalului verzei”, la Sfântu Gheorghe, dar și festivalul preparatelor la ceaun, la Covasna. Toate aceste manifestări au ca scop promovarea gastronomiei locale și a turismului.
Ana Ciorici Costache