La Târgu Secuiesc va fi amenajat un incubator de afaceri, după modelul celui din Sfântu Gheorghe, după ce în urmă cu câteva zile Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat un contract de finanţare în acest sens.

Incubatorul de afaceri din Sf. Gheorghe, model pentru cel ce va fi amenajat în Tg. Secuiesc

Astfel, prin reabilitarea unei foste centrale termice din oraş vor fi stimulate activităţile de afaceri în zona Târgu Secuiesc, ceea ce ar duce la dezvoltarea economiei locale şi la creşterea gradului de ocupare a populaţiei active.

Potrivit primarului Rácz Károly, incubatorul va fi construit în aceeaşi formulă, ca idee, ca şi Incubatorul de Afaceri de la Sfântu Gheorghe, şi va funcţiona în colaborare cu Asociaţia Înteprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna (ASIMCOV).

Valoarea totală a investiţiei este de 1.732.038,38 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este de 601.248,97 lei.

“Noi sperăm ca acest proiect să se finalizeze cu o sumă mult mai mică, de pe urma licitaţiei”, a precizat primarul oraşului Târgu Secuiesc. Durata de finalizare a proiectului este de 18 luni.

Acesta este cel de-al şaptelea contract pentru proiecte din judeţul Covasna, semnat vineri de către Elena Udrea, la Sfântu Gheorghe.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail