Pe măsură ce știința se dezvoltă, omul descoperă pas cu pas misterele Universului și implicit ale vieții. De la primele observații rudimentare a cerului, din vremurile imemoriale și până în zilele noastre au trecut multe milenii, în care oamenii de știință s-au străduit să înțeleagă și să explice aceste mistere. Și cu toate că pe cale au căzut mulți eroi, ființa umană și-a continuat ascensiunea ajungând azi să descifreze o mică parte din tainele Cerului.

Una din aceste enigme o reprezintă, fără îndoială, existența găurilor negre. După cum se știe, „O gaură neagră este o regiune în spațiu-timp cu o forță gravitațională atât de mare încât nimic — nici măcar particulele și radiația electromagnetică ca lumina — nu poate scăpa odată intrat în ea. Teoria relativității generale prezice că o masă suficient de compactă poate deforma spațiul și timpul astfel încât să formeze o gaură neagră. Limitele unei astfel de regiuni din care nimic nu poate scăpa este numită orizontul evenimentelor.”

 

Conform unui articol semnat de Mihaela Stoica și postat în 09.02.2021 (sursa: Descopera.ro) „Cercetătorii din India au descoperit trei găuri negre supermasive din trei galaxii care fuzionează într-un nucleu galactic triplu activ”, după cum anunțase Ministerul federal al Științei și Tehnologiei din India.

Aceste găuri negre supermasive, din cauză că nu emit lumină, sunt greu de detectat. Totuși, „își pot dezvălui … prezența prin interacțiunea cu mediul înconjurător”. Când pot fi observate? „Când praful și gazul din jur cad pe o gaură neagră supermasivă, o parte din masă este înghițită  de gaura neagră, dar o alta este transformată în energie și este emisă ca radiație  electromagnetică, ceea ce face ca gaura neagră să pară foarte luminoasă”, după cum precizează același minister.

 

Întorcându-ne cu picioarele pe pământ și încercând să descifrăm nu doar misterele cerului, ci și ale vieții, prin extrapolare ne vom referi la ceea ce se întâmplă în prezent în viața românilor, care pentru mulți înseamnă o enigmă, deoarece nu înțeleg unde dispar avuțiile țării și banii noștri. Așa cum oamenii de știință încă n-au aflat unde dispare materia prin găurile negre supermasive, nici noi nu înțelegem unde dispar banii țării. Tripla criză politică-sanitară-economică din România pare a semăna cu ceea ce se întâmplă în plan astral, adică „fuzionează într-un nucleu galactic triplu activ”, doar cuvântul „galactic” trebuie înlocuit cu „terestru”. Cum criza politică e departe de a se fi soluționat, cea sanitară continuă să facă ravagii, și cea economică e în plină desfășurare, ele acționează la unison asupra vieții noastre degradând-o.

 

Și totuși, chiar în această situație imposibilă milionarii și oamenii de afaceri în relație cu Statul prosperă îmbogățindu-se și mai mult, căci „lumina” afacerilor acestora este înghițită de „găurile negre” și nu se zărește, aflându-se la „orizontul evenimentelor”. Treptat însă, „prin interacțiunea cu mediul înconjurător”, ea își va face prezența, respectiv la DNA, căci nu-i așa? oamenii se demască unii pe alții, din frustrare, invidie sau alte motive, astfel că energia negativă emisă de faptele celor certați cu Legea până la urmă va fi făcută vizibilă de lumina Adevărului. Și să nu creadă cei care au sărăcit această țară că vor scăpa cu fața curată, căci așa cum spune o vorbă din popor: „păcatele te ajung din urmă” și cine știe în ce „gaură neagră” veți cădea…

 

Deocamdată „supercrizele” se află la apogeu, televiziunile rostogolesc știrile prezentându-le catastrofic într-un limbaj „de război”, cu „bomba bombelor”, „nucleara de la Cotroceni”, „tunuri” și „apocalipse” etc., accentuând și mai mult psihoza ce cuprinde masele, și toți stau „cu sufletul la gură” așteptând să vadă ce va urma în nesfârșita „telenovelă politică”, și mai ales așteptând o soluție salvatoare. Și din când în când se mai aude câte-un suspin: „Unde ești tu, Țepeș Doamne?”…

 

Mihai Trifoi

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail