După ce agricultorii din Dobârlău au demarat implementarea unui proiect în vederea cultivării trandafirilor pentru dulceaţă, şi fermierii din Malnaş şi-au dat seama de potenţialul pe care-l are această zonă pentru practicarea agriculturii ecologice,  şi vor să se axeze pe cultura ecologică de ruzinci negre.

În acest sens, aceştia s-au întâlnit  cu reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), cu cei ai  Direcţiei pentru Agricultură (DADR) Covasna şi ai Asociaţiei comunitare Sophia Nika, de la care s-au informat cu privire la afacerea pe care doresc să o pună pe picioare.

Fermierii doresc să producă fructul, să-l cultive, să-l recolteze şi din el să producă sucuri, dulceţuri, vin de ruzinci care, în opinia lor, este chiar medicament.

Directoarea APIA, Angela Negoiţă ne-a spus că,  la întâlnirea care a avut loc în cursul săptămânii trecute i-a asigurat pe  fermierii din Malnaş că instituţia pe care o conduce le va pune la dispoziţie toate informaţiile de care au nevoie, în demararea acestui proiect. De asemenea, şi cei de la DADR şi de la Asociaţiei Comunitare Sophia Nika îi vor sprijini pe fermieri cu informaţiile necesare, în ideea de a-i ajuta pe aceştia să-şi încheie dosarele cât mai repede.

Iar dacă lucrurile „se vor mişca” în direcţia dorită de fermierii din Malnaş, în viitorul apropiat, pe lângă dulceaţa de trandafiri „marca” Dobârlău, vom savura şi produsele de ruzinci „made by” Malnaş.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail