Cercul Ikebana din Sfântu Gheorghe, care a împlinit 50 de ani de existenţă, va organiza, la sfârşitul acestei săptămâni, tradiţionala expoziţie de primăvară, în cadrul căreia vor avea loc şi ateliere de aranjamente florale în stil japonez.

Vernisajul expoziţiei va avea loc sâmbătă, începând cu ora 10, la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, iar participarea la ateliere este gratuită.

Evenimentul este organizată în memoria artistului plastic Kiss Bela, care a pus bazele cercului de Ikebana de la Sfântu Gheorghe, şi se desfăşoară sub egida Târgului de carte şi Festivalului de literatură Contemporană SepsiBook.

„Vizitatorii vor putea să se familiarizeze cu arta aranjamentelor florale japoneze în cadrul atelierelor deschise. Dacă cei care doresc sa încerce arta aranjamentului ikebana vor aduce flori, crenguţe, ghivece (de preferinţă nedecorate), foarfeci de grădină, pot face activitatea de atelier mai uşoară. Expoziţia va putea fi vizitată sâmbătă până la închiderea târgului de carte, respectiv duminica între orele 10 şi 15″, precizează organizatorii.

La cea de-a treia ediţie a Târgului de carte SepsiBook de la Sfântu Gheorghe, ce va avea loc în perioada 23 – 26 mai la Arena Sepsi, vor participa peste 40 de edituri din România şi Ungaria şi vor avea loc aproape 60 de evenimente la care participarea publicului va fi gratuită.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Sursa foto: https://web-japan.org/

Programul complet al evenimentului este disponibil pe: https://sepsibook.ro/ro/program-ro/

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail