Internetul nu mai reprezintă o necunoscută pentru nicio categorie de vârstă. De la copiii de 4 ani până la seniori, toată lumea intră pe internet pentru a se juca sau pentru a se informa. Ca să facem o glumă, chiar și „bombardierii” se simt bine online, așa cum se poate vedea în spotul Maxbet România.

Apropo de case de pariuri, este cel mai simplu să te distrezi punând bilete online. Ca să te convingi, citește ghidul de mai jos, în care am concentrat toți pașii esențiali. În mai puțin de 5 minute, vei putea să pui primul pariu pe internet, pentru a trăi și mai intens meciurile pe care le urmărești.

Alegerea casei de pariuri și deschiderea contului

Primul pas este reprezentat de alegerea unei case de pariuri online, dintre cele licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc. Citește cât mai multe recenzii făcute de profesioniști, apoi intră și tu pe site-urile agențiilor, urmărind ce oferte promoționale au, ce oferte sportive și cât de bune sunt cotele. Niciun operator nu poate fi cel mai bun la toate capitolele, de aceea este bine să vezi cine se conformează preferințelor tale. Îți poți deschide cont la oricâte agenții de pariuri, pentru a combina avantajele oferite de acestea.

Al doilea pas este deschiderea contului. În general, butonul de înregistrare este în partea din dreapta sus a ecranului. După ce îl apeși, va trebui să completezi formularul de înscriere care cuprinde următoarele câmpuri: nume, prenume, CNP, adresă, email, telefon, nume de utilizator, parolă. Pentru a finaliza procesul de finalizare, trebuie să bifezi că ai 18 ani împliniți și că ești de acord să primești mesaje promoționale (dacă dorești să beneficiezi de ofertele promoționale). Ai grijă ca toate informațiile furnizate să fie corecte, pentru că vei avea de făcut verificarea identității și contul îți va fi închis dacă se va constata că ai folosit date fictive, sau ale altor persoane.

Prima depunere și primul pariu

De la acest punct, există două variante: dacă operatorul acordă are o ofertă promoțională fără depunere, constând în fonduri sau în pariuri gratuite, poți paria înainte de a depune bani. Altfel, după ce te loghezi în cont va trebui să efectuezi un prim depozit. Cele mai multe agenții acceptă următoarele metode de plată: card bancar, Skrill, Neteller, Paysafecard, transfer bancar, depunere în numerar. Majoritatea operatorilor percep o taxă de 2% din fiecare depunere (taxa pe viciu), pe care o virează, mai departe, la bugetul statului. Depunerea minimă este între 20 de lei și 50 de lei, în funcție de agenția aleasă.

Dacă ai și bani în cont, poți paria la orice oră, de oriunde te-ai afla. Platformele online de pariuri sportive are două secțiuni: „Sporturi” și „Live”. În secțiunea „Sporturi” sunt toate evenimentele disponibile în perioada următoare, din fotbal și din alte discipline. În secțiunea „Live”, sunt meciurile aflate în desfășurare. Pentru a plasa un bilet simplu „pre-meci”, alegi sportul, apoi țara, apoi competiția, apoi evenimentul, în meniul căruia sunt toate opțiunile de pariere. Dai click pe cota din dreptul selecției alese, apoi completezi miza în biletul virtual care se deschide în dreapta ecranului, apoi înregistrezi pariul.

Dacă vrei să plasezi un bilet de tip acumulator (cu mai multe selecții), dai click pe cota asociată cu fiecare selecție în parte. Mai sunt biletele combo tip sistem. De exemplu, dacă ai 5 meciuri pe bilet, poți alege un sistem 3/5, ceea ce înseamnă că ai un câștig dacă ies oricare trei selecții.

Nu este nimic complicat, iar cele mai multe site-uri de pariuri sunt intuitive, adică îți dai seama ce este de făcut chiar dacă ești pentru prima dată pe acea platformă. Dacă te pricepi la sport și respecți câteva reguli de bază, cum ar fi ajustarea mizei biletului în funcție de bankroll și de risc, ar trebui să fii pe plus, ceea ce înseamnă că vei apela la secțiunea retrageri.

Înainte de a putea retrage fonduri din contul de pariuri, trebuie să finalizezi procesul de verificare a identității. Este o obligație legală a tuturor celor care se înregistrează pe o platformă de jocuri de noroc. Concret, la maxim 30 de zile după ce ai deschis contul, trebuie să transmiți o copie a unui act de identitate. Este posibil să mai fie solicitată și o dovadă a metodei de plată (copie față-verso a cardului bancar, sau captură cu ecranul de Skrill, Neteller sau Paysafecard, pe care să apară numele tău). Citește cu atenție ce caracteristici trebuie să aibă documentele trimise, ca să nu te trezești că sunt respinse.

Poți retrage bani doar prin metoda de plată folosită pentru depunere (cu excepția Paysafecard). Vei primi suma completată în câmpul de retragere, mai puțin impozitul reținut la sursă, care este de:

  • 3% din suma retrasă pentru retrageri de până la 10.000 de lei inclusiv;
  • 300 de lei + 20% pentru ce depășește suma de 10.000 de lei pentru retrageri între 10.001 și 66.750 de lei inclusiv;
  • 650 + 40% pentru ceea ce depășește suma de 66.750 de lei pentru retrageri de minim 66.751.

Îți dorim să câștigi la pariuri, astfel încât să atingi pragul 3 de impozitare!

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail