Ediția din acest an a atelierului de creativitate „Sărbătoarea mărțișorului – tradiție și modernitate”, organizată de către Fundația „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, a reunit 135 de elevi și preșcolari din municipiu.

Evenimentul are o vechime de peste 20 de ani. Ediția actuală a început luni, 25 februarie și s-a derulat până ieri, cuprinzând a cuprins trei ateliere, în trei locații diferite.

„Atelierele s-au desfășurat după vechea tradiție. Ediția din acest an a început luni, la Colegiul Național <<Mihai Viteazul>>, împreună cu copiii de la Grădinița <<Albă ca Zăpada, reunind în jur de 90 de copii, coordonați de doamnele profesor înv. primar Mioara Dobrilă, Gabriela Calotescu și  Gina Dorneanu și educatoarele Cârstea Eniko și  Mirela Benchea,

și astăzi (ieri – n.r.), la Școala Gimnazială <<Ady Endre>> și Grădinița <<Rază de soare>>, unde au participat 45 de copii”- a declarat vicepreședinta Fundației „Mihai Viteazul”, înv. Maria Bularca.

Ieri, copiii au fost coordonați de doamna  Maria Bularca și de către doamnele educatoare Ionela Coliban și  Carmen Marin.

 „Sărbătoarea mărțișorului – tradiție și modernitate” a fost organizată de către Fundație, împreună cu unitățile de învățământ implicate și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

După ce au prezentat una din legendele mărțișorului, micii artizani au trecut cu entuziasm la treabă, confecționând cele mai frumoase și dragi mărțișoare, pentru mămici, bunici, dar și tătici, împreună cu dascălii coordonatori.

„Atmosfera a fost deosebită, copiii s-au implicat și au realizat mărțișoare frumoase pe care le vor dărui mamelor de 1 martie. Ei au fost serviți cu gogoși, ceai bomboane; au aflat legenda mărțișorului; au fost fericiți și bucuroși că au participat la această activitate”- a mai spus vicepreședinta Fundației „Mihai Viteazul”, Maria Bularca.

Fundația „Mihai Viteazul” s-a înființat în 20 septembrie 1990, organizând numeroase evenimente și acțiuni în scopul promovării valorilor culturale românești. În acord cu obiectivele propuse la înființare, fundaţia a reuşit să mobilizeze resurse umane şi materiale pentru realizarea unor manifestări de amploare care au devenit cunoscute în multe colţuri din ţară și chiar şi de către românii de peste hotare.

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail