Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Societatea de salubritate TEGA S.A. au instalat pe strada Stadionului o insulă de colectare selectivă a deșeurilor de ultimă generație, care va fi funcţională de la începutul acestei săptămâni. Noul sistem inovator va permite colectarea selectivă a deșeurilor într-un mod ecologic, simplu și eficient din punct de vedere al costurilor.

Colectorul de deșeuri, care este echipat cu un cântar și un cititor de coduri de bare, a fost achiziționat de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în scopul testării, urmând ca dacă va avea succes să fie implementat în tot oraşul. Ecoinsula de colectare e deşeurilor amplasată acum, asemănătoare unui container, deservește locuitorii blocurilor de locuințe din zona străzii Stadionului.

Sistemul complet automat, care are mai multe sloturi de colectare, poate fi accesat prin citirea codului QR de pe sacii personalizaţi care vor fi distribuiţi de TEGA locuitorilor din zonă. Sacii plini trebuie mai întâi ținuți în dreptul panoului de citire a codului QR imprimat pe sac și apoi introduşi în fantele corespunzătoare. Colectorul de deșeuri va permite ca trei tipuri de deșeuri colectate selectiv să fie aruncate în cele cinci sloturi diferite: două pentru deșeuri de hârtie și carton, două pentru deșeuri de plastic și metal și unul pentru deșeuri de sticlă.

Codul de bare personalizat va ajuta la identificarea, în funcție de apartament, a deșeurilor care au fost depuse în coșul de gunoi și va permite TEGA să aplice tarife de facturare diferențiate, pe modelul deja implementat la casele particulare. Scopul este de a încuraja și mai mult locuitorii să colecteze selectiv deșeurile.

Ecoinsula de colectare este dotată cu o cameră de supraveghere și poate fi folosită doar de persoanele care vor primi saci personalizaţi.

https://www.sfantugheorgheinfo.ro/

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail