Aproximativ 20 de echipe din județul Covasna, din alte județe, dar și din Ungaria au anunțat participarea la festivalurile gastronomice „Parada cârnaților” și „Festivalul verzei”, derulate la sfârșit de săptămână la Sfântu Gheorghe. Înscrierile continuă, au transmis ieri reprezentanții Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna, principalii organizatori. . .
„Cele două festivaluri gastronomice au loc în aceeași zi, sâmbătă, 1 octombrie, în centrul orașului, în fața hotelului <<Bodoc>> și se vor desfășura în cadrul <<Zilelor Întreprinzătorilor>>, organizate anul acesta cu ocazia împlinirii a două decenii de la înființarea Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna (ASIMCOV) și a unui deceniu de la înființarea Incubatorului de Afaceri din Sfântu Gheorghe. S-au înscris deja aproximativ 20 de echipe. Înscrierile continuă până vineri, 30 septembrie. Contăm pe participarea a 25 de echipe.” – a declarat directorul executiv al Asociației Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județul Covasna, Vajda Lajos.
Potrivit acestuia, „Parada Cârnaţilor” a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție, iar „Festivalul Verzei”, la cea de-a V-a ediție, ambele manifestări având scop promovarea gastronomiei și a turismului.
La „Parada cârnaților”, în schimbul unei taxe de participare, organizatorii vor asigura, printre altele, masa de lucru, un vas de plastic, zece kilograme de carne, șorțuri, banderole și șase bilete de acces la eveniment- pentru susținători. Din carnea primită și adăugând condimente și alte ingrediente (aduse de membrii echipei), concurenții vor trebui să prepare cârnaţi. La final, echipele vor trebui să predea juriului câte un cârnat de 50 cm pentru evaluare, iar restul preparatelor vor putea fi luate acasă și consumate după bunul plac. Juriul va puncta atât gustul şi aspectul general al acestuia, pregătirea ingredientelor pentru preparate, dar şi decorarea mesei, ţinuta echipei, organizarea, buna dispoziţie.
La final, fiecare echipă va primi diplomă de participare, iar cele mai bune vor fi premiate.
La „Festivalul Verzei”, în schimbul taxei de participare, echipele – compuse din maxim patru persoane, vor primi o masă pe care să lucreze, patru kilograme de carne, șorțuri, banderole și șase bilete pentru susținători. La final, fiecare echipă va trebui să predea juriului o porție din preparat, pentru evaluare. Și în acest caz, se va puncta echipa (costum, organizare, buna dispoziție), modalitatea de pregătire a ingredientelor, amenajarea mesei și originalitatea, aspectul și gustul preparatelor, prezentarea meniului și servirea.
Cei interesați să participe la aceste festivaluri, ca și concurenți, vor trebui să completeze fișa de înscriere ce va fi pusă la dispoziție de organizatori, și să achite taxa de participare. Informații suplimentare pot fi aflate prin email la adresa: [email protected].
„Parada cârnaților” și „Festivalul verzei” se vor desfășura în organizarea principală a Asociaţiei întreprinzătorilor mici şi mijlocii din judeţul Covasna (ASIMCOV), a Ordinului Cavaleresc Gastronomic „Transilvania” și Asociația Unitaţilor de Alimentaţie Publică Sfântu Gheorghe „SVESZ”.
Ana Alina Costache
Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail