Fundația „Mihai Viteazul” Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Asociația „Suflet Românesc” din Târgu Secuiesc și Asociatia Culturală „Junii Covasnei” din orașul Covasna organizează cea de a XXXI-a ediții a Festivalului de colinde si obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români” care se va desfasura la Târgu Secuiesc, Covasna și Sfantu Gheorghe, în perioada 11-12 decembrie a.c..

 

Evenimentul așteptat cu multă bucurie în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului, la care în anii precedenți au luat parte, în fiecare an, peste 1000 de colindători din județ, din tară dar și din Republica Moldova, se va desfășura într-o formă restrânsă, din cauza restricțiilor impuse în starea de alertă.

 

Astfel, sâmbătă, 11 decembrie, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură „ Vigado” din localitate vor colinda membrii Corului bărbătesc „Voineștenii” din Voinești- Covasna, coordonator Florin Balea, și ai Grupului de datini și obiceiuri de Iarnă „Moștenitorii” din comuna Tupulați, județul Neamț, coordinator Ronică Leonte.

 

Colindătorii vor participa, în aceeași zi, și la spectacolul care la avea loc la Casa de Cultură din orașul Covasna, de la ora 16.00, unde li se vor alătura Grupul Psaltic Kyrios din Brașov, dirijor Ion Ioan,  și Ansamblul  „Junii Covăsneni” din localitate, coordonat de Oana Șulea.

 

„Pentru organizarea în orașul Covasna, Junii Covăsneni mulțumesc pentru sprijinul acordat: Hotelului Montana, Asociaței Grit, Casei Orașenești de Cultură Covasna și Centrului de Cultură al județului Covasna.(…)Accesul în sală este permis numai în cazul în care puteți prezenta la intrare certificatul verde valabil (în format letric/electronic) sau test PCR.
Locurile fiind limitate (50% din capacitatea sălii), puteți confirma prezența și rezerva la tel 0745680003 – Oana Șulea. Vă așteptam cu mare drag, Sâmbătă 11 decembrie, ora 16.00.”- a menționat Oana Șulea pe pagina sa de socializare.

 

Duminică, 12decembrie, de la ora 11.00, în Catedrala Ortodăxă din Sfântu Gheorghe vor răsuna colindele, așa cum s-a întâmplat la fiecare ediție a Festivalului de colinde si obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români”, cântate de membrii Corului bărbătesc „Voineștenii” din Voinești- Covasna și ai Grupului de Datini și obieiuri de iarnă „Moștenitorii” din comuna Tupulați, județul Neamț.

 

Să ne bucurăm că prin efortul depus de organizatori, dar mai ales din  dorința arzătoare a participanților ca Festivalul de colinde si obiceiuri de iarnă „Crăciunul la români”să aibă loc, în acest an, din nou, „Vin colindatorii, cum veneau odată, lerui ler /Să colinde-n seara asta minunată lerui ler…

 

Maria CREȚU-GRAUR

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail