Pe durata a patru zile înotătorii de la Asociaţia Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe au participat la Campionatul Naţional de copii, cu vârste cuprinse între 11-13 ani, organizat de Federaţia Română de Nataţie, în bazinul olimpic de 50 de metri – descoperit de  la Brăila.

Această competiţie a înregistrat un nou record, ca  număr de participanţi, respectiv  505 copii reprezentând 47 de cluburi din ţară.Asociaţia Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe a aliniat la start 6 sportivi: Hermenean Ioana, Van Dooren Henrietta, Todoran Ioana, Tompa Gyorgy Kadosa, 11 ani, Lazăr David, Farkas Karla, 12 ani. Deşi condiţiile meteo nefavorabile au fost un dezavantaj pentru concurenţi, întrucât ploaia torenţială a îngreunat buna desfăşurare a competiţiei, sportivii Clubului Sportiv Ciprian au reuşit să ajungă la linia de start cu încredere, rezultatele obţinute dovedind că orice este posibil.

Dintre cei care s-au clasat pe un loc aparte îi amintim pe:

– HERMENEAN IOANA (Întorsura Buzăului) 11 ani – locul III  50m procedeul bras, locul IV  la 100m procedeul bras;

– TOMPA GYORGY KADOSA  (Sfântu Gheorghe) 11 ani – locul III la 50m. procedeul bras;

– LAZĂR DAVID (Sfântu Gheorghe) 12 ani – locul XII la 100 m. procedeul liber;

– FARKAS KARLA  (Sfântu Gheorghe) 12 ani – locul XIX la 200 m. procedeul bras;

– VAN DOOREN HENRIETTA (Sfântu Gheorghe) 11 ani – locul XIX la 50m. procedeul bras;

– TODORAN IOANA (Întorsura Buzăului) 11 ani – locul XXI la 100 m. procedeul spate.

Având în vedere că prin intermediul acestui concurs înotătorilor din Sfântu Gheorghe li s-a oferit prilejul de a arăta de ce sunt capabili, chiar dacă au avut parte de obstacole precum instabilitatea vremii, starea de sănătate, emoţiile, precum şi concurenţa acerbă, aceştia nu s-au lăsat influenţaţi, ba dimpotrivă au luptat cu sârguinţă pentru a obţine cele mai bune rezultate de până acum.

Este demn de remarcat că Sfântu Gheorghe, un oraş relativ mic, deşi deţine o bază sportivă de înot a cărei structură nu este tocmai una peformantă, a putut aduce pe podium sportivi a căror dorinţă a fost mai presus de impedimentele întâlnite pe tot parcursul competiţiei, dar şi a antrenamentelor efectuate.

Antrenorul Ciprian Grosu doreşte pe această cale să le mulţumescă părinţilor, care şi-au susţinut în tot acest timp copiii, pentru răbdarea şi înţelegerea de care au dat dovadă, şi nu în ultimul rând copiilor, deoarece fără dăruirea, efortul şi perseverenţa lor, judeţul Covasna nu ar fi avut performanţele obţinute de aceşti copii minunaţi.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail