Un comentariu

 1. 1

  July

  Am pariat şi-am câştigat !
  Câştigul în sine al pariului nu are nici o semnificaţie pentru mine. Bucuria şi satisfacţia imensa a acestuia o constituie rasplata faptului că NU mi-am pierdut încrederea în EI! Si asta tot datorită lor! Din ,,n” motive, recunosc!Dacă ar fi să le enumăr, nu cred că aş avea pagini îndeajuns, însă pot, mă simt datoare şi chiar vreau să punctez câteva:
  Le-am văzut inocenţa pe mariginea bazinului, maturitatea în poziţia de start şi seriozitatea în bazin. Am văzut lacrimi!Erau de desfătare sau mâhnire. Dar erau lacrimi reale, prelinse din ochii unor copii neprihăniţi, care gustau din mierea succesului sau amăreala eşecului. Aceştia sunt copiii care au renunţat la joaca pe maidan, la ore pierdute în faţa calculatoarelor, la joaca cu păpuşi, şi au muncit în bazin, ore, zile, luni, ani pentru a câştiga secunde în competiţii;
  Am văzut un antrenor tânăr, plin de pasiune şi dăruire, cu dragoste pentru meseria care o practică, cu stăruinţa de a lucra cu copii. A râs sau a plâns în sinea lui! S-a bucurat sau a suferit în tacere! A strâns din dinţi şi a luat-o de la capăt, sau a continuat! A fost capabil să lupte! Şi cel mai important, să insufle asta şi copiilor. EL este pionul principal !
  Am vazut adeseori conditiile mizere de cazare si masa pe care si le permit in deplasarile la concursuri. I-am compatimit, dar i-am pretuit enorm! Indura toate astea, si nu dau mare importanta. Scopul lor prioritar este acela de a putea demonstra ca sunt buni, ca pot face fata cu succes adversarilor si ca cei din comunitatea lor se pot mandrii cu ei;
  Am văzut părinţi mândrii de succesul copiilor lor, a antrenorului şi a clubului, care au trăit ,,la cald” emoţia, bucuria şi succesul! Erau momente în care dădeau frâu liber emoţiilor, momente în care, adulţii fiind, deveneau copii prin manifestările de bucurie.Şi totul era real…..nimic fals!
  Am văzut perplexitate pe faţa antrenorilor de la alte cluburi (de elită, pot spune) în momentele în care CSG îşi adjudeca locuri pe podiumuri în concursuri…..Acelea au fost momentele de început, în care acest club pentru ei nu prezenta o ameninţare. Am văzut şi văd temere pe chipurile lor de ceva vreme. A fost un pas înainte pentru CSG!
  Am văzut cum au parcurs ,,calea afirmării”…. cu paşi mărunţi, dar siguri!
  Am văzut hohotele de plâns ale Ioanei Hermenean la prima ei participare într-o competiţie. Au fost lacrimi amare, ce şiroiau din ochii blânzi ai unei copile plăpânde (la vremea aceea).În timp, am descoperit bucuriile trăite de ea la premiere! Am ratat din păcate posibile şiroaie de lacrimi de fericire, acum la C.N. când Ioana şi-a adjudecat podium. Felicitări IOANA!
  Am văzut licărul de ambiţie, îndrăzneala şi tupeul de a ,,puncta rapid,, în ochii lui Kadosa Tompa. Devotamentul lui şi tehnica antrenorului a facut posibilă ascensiunea rapidă pe podiumul Campionatelor Naţionale. Felicitări KADY!
  Am văzut (din păcate) şi frustrările, maliţiozităţile şi invidiile unora. Şi toate astea gratuite! Aş fi vrut să nu-mi amintesc de ele! Am facut-o doar cu convingerea că odată cu dovada locurilor pe podium adjudecate de CSG, la Campionatele Naţionale ale României la înot, toţi aceştia pot începe să îşi demonstreze suficienta maturitate şi inteligenţa deplină.
  Recunosc că de aici a pornit şi asumarea, curajul şi ambiţia de a paria amical (cu anumite persoane), pe acest club – CSG, pe acest antrenor-omul Ciprian GROSU si pe aceşti sportivi – copii Ioana Hermenean, Kadosa Tompa, Raluca Artene , David Lazar, Sorin Busuioc şi alţii.
  Am pariat, am câştigat!
  Vă respect, admir, stimez şi apreciez!

  Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2017 Toate drepturile rezervate Mesagerul de Covasna