În pofida crizei economice şi implicit a scăderii veniturilor salariale, unele agenţii de turism din Sfântu Gheorghe au înregistrat creşteri de vânzări în primele şase luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut.

Acest lucru se datorează, în mare parte, faptului că în acest an agenţiile de turism practică preţuri foarte bune pentru excursiile în străinătate, pornind de la cele mai ieftine până la cele mai scumpe. În funcţie de cerinţele fiecărui client, agenţiile au pregătite cele mai bune pachete privind raportul calitate-preţ. Potrivit organizatoarei de vacanţe din cadrul agenţiei de turism TREFF, Kadar Orsolya, în acest sezon destinaţiile externe precum Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru şi Ungaria înregistrează creşteri accentuate. În Ungaria cele mai căutate locuri sunt staţiunile balneare.

Fiind una dintre cele mai vechi agenţii de turism din oraşul nostru, care împlineşte în curând 20 de ani de existenţă pe piaţă, în ultimi trei ani angajaţii aceteia au sesizat o creştere a numărului de turişti străini care doresc să viziteze judeţul nostru. “Am avut clienţi veniţi din străinătate care ne-au contactat pentru a ne solicita să le punem la dispoziţie un microbuz şi un ghid, şi să le arătăm împrejurimile”, ne-a spus Kadar Orsolya.

Kadar Orsolya

În ceea ce priveşte structura bugetelor alocate pentru pachetele de vacanţă, cei mai mulţi locuitori ai oraşului nostru aleg ofertele de pachete mai ieftine şi, dacă se poate, all-inclusive. Poate pare greu de crezut dar sunt şi covăsneni care au achitat suma de 10.000 de euro, pentru o vacanţă, ne-a asigurat Kadar Orsolya.

De asemenea, s-a observat şi o schimbare în comportamentul de vacanţă al covăsnenilor. Cei mai mulţi dintre aceştia preferă să facă rezervări din timp şi să plătească excursia cu luni înainte, deoarece aşa au şansa să obţină cele mai mici preţuri pentru vacanţa de vară sau de iarnă. Ca o consecinţă a acestui lucru, agenţiile de turism nu mai operează plecări doar în iune-august, ci din aprilie pînă în septembrie. În aceste luni, respectiv aprilie-octombrie, operatorii din turism oferă diverse reduceri şi promoţii. Reducerile pentru rezervările timpurii ale pachetelor de vacanţă sunt cuprinse  între 20 şi 30% din preţul acestora. Persoanele interesate trebuie să ştie că, în acest caz, rezervările se fac cu cel puţin trei luni înainte de data plecării.

Anna-Maria Chiţu

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail