O amplă acţiune de ecologizare a malurilor Râului Negru va avea loc sâmbătă în cadrul programului „Covasna Verde – Un ţinut curat, un ţinut bogat”, lansat de Consiliul Judeţean.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, la această acţiune vor participa aproximativ 1.000 de voluntari, vor colecta deşeurile de pe malul apei între municipiul Târgu Secuiesc şi comuna Chichiş.

„Anul acesta vor participa municipiul Târgu Secuiesc şi comunele Ghelinţa, Catălina, Zăbala, Brateş, Boroşneu, Reci, Ozun şi Chichiş (…) Lungimea Râului Negru este de 104 km, bazinul de recepţie fiind 2.320 km pătraţi. Râul are în total 27 de afluenţi, care ajung în 54 de localităţi. În cadrul acestei acţiuni, malurile râului vor fi curăţate pe o lungime de 65 de km, iar afluenţii pe o lungime de 200 de km” , se arată într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

Persoanele care doresc să participe la această acţiune îl pot contacta pe iniţiatorul programului, Lukacs Botond.

„Prin această acţiune dorim să dăm un exemplu bun, pentru că nu prea există astfel de proiecte ample, prin care malurile unui râu sunt curăţate de la izvor până la ieşirea din judeţ, inclusiv pe cursurile afluente. (…) Încă de anul trecut s-a format o echipă eficientă, însă, pe lângă aceasta, şi anul acesta aşteptăm să ni se alăture mai mulţi voluntari, tineri, familii întregi, de fapt, toţi cei cărora le pasă de protecţia mediului”, a declarat Lukacs Botond, preşedintele Organizaţiei de Tineret din Lemnia.

Logistica va fi asigurată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (ADI SIMD) şi partenerii săi.

„Obiectivul nostru, şi în cadrul ADI SIMD Covasna, şi în cadrul Consiliului Judeţean, este acela ca judeţul Covasna să devină cel mai curat ţinut din ţară. Noi suntem prezenţi la orice chemare venită din partea tinerilor sau a autorităţilor publice locale, la acţiuni care servesc gestionarea corectă a deşeurilor. Ca şi anul trecut, şi de data aceasta asigurăm pentru această campanie mănuşi şi saci şi avem grijă ca toate deşeurile colectate să ajungă la Leţ, unde le este locul”, a declarat Ambrus Jozsef, directorul ADI SIMD Covasna.

 

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail