Lucrările de amenajare a „Inimii oraşului” Sfântu Gheorghe avansează conform graficului.

 Constructorul a finalizat transformarea zonelor subterane, a rețelei de canalizare, introducerea în subteran a noului sistem de iluminat public și construirea unui coridor de legătură între Primărie și curțile Teatrului „Tamási Áron”. Constructorii lucrează în prezent la pavarea coridorului și la pregătirea terenului pentru alei și piațete, urmată de punerea fundațiilor și a pavajelor.

Noua zonă pietonală va consta într-o serie de mici piețe și alei pietonale, care, odată finalizată, va oferi acces din Piața Sfântul Gheorghe spre Piața Centrală și la partea superioară a Parcului Elisabeta, pe jos sau cu bicicleta, fără a merge printre mașini sau trotuare.

Noul nucleu al orașului va putea fi accesat din mai multe direcții: de pe străduța de lângă Casa Bene, care găzduiește Muzeul Cinegetic, dinspre gangul de lângă Pensiunea Ferdinand și dinspre Teatrul „Tamási Áron”.

Curtea interioară a centrului orașului este programată să fie finalizată în primăvara anului viitor, investiția totală fiind de peste 5,4 milioane de lei.

www.sfantugheorgheinfo.ro

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail