Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Covasna solicită Ministerului Sănătăţii să transfere autorităţilor locale clădirea fostului Centru de patologie neuromusculară din Vâlcele, care a fost închis în urmă cu câteva luni.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi, pentru AGERPRES, că localitatea Vâlcele are potenţial turistic datorită apelor minerale cu efect terapeutic existente în zonă, iar autorităţile locale sunt interesate să preia clădirea fostului spital în perspectiva realizării unor proiecte viitoare.

Tamas Sandor, preşedintele CJ

Tamas Sandor nu exclude ideea reabilitării clădirii şi introducerii acesteia în circuitul turistic, însă consideră că în prealabil mai trebuie făcuţi ”câţiva paşi”.

”Structura populaţiei din Vâlcele s-a schimbat în ultimii ani (majoritatea populaţiei este de etnie romă – n.r), iar înainte de a popula fosta clădire a spitalului cu turişti ar trebui să se dezvolte centrul staţiunii şi să se facă puţină curăţenie în jur. Desigur, perspective există, cu atât mai mult cu cât prin proiectul Drumul apelor minerale, iniţiat de Consiliul Judeţean, la Vâlcele s-au investit în ultima perioadă 100.000 de euro”, a declarat Tamas Sandor.

Spitalul din Vâlcele a fost închis în urmă cu aproape două luni printr-un ordin al Ministerului Sănătăţii, iar activitatea medicală a fost relocată la Întorsura Buzăului unde există un spital nou în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat până în această vară deoarece nu a avut dotarea necesară şi nici medici.

Angajaţii şi pacienţii de la Vâlcele au încercat să împiedice mutarea la Întorsura Buzăului prin mai multe acţiuni de protest organizate în faţa Prefecturii Covasna, la sediile PDL şi UDMR din Sfântu Gheorghe, precum şi în faţa sediului Ministerului Sănătăţii, dar după relocare majoritatea s-au declarat mulţumiţi de condiţiile oferite de noul spital.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail