Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că acesta este cel mai mare proiect câştigat vreodată în Regiunea 7 Centru prin Programul Operaţional, iar la semnarea contractului de finanţare va fi prezent şi ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea.

Executantul va fi desemnat ulterior prin licitaţie internaţională.

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe este cea mai mare unitate medicală din judeţul Covasna, are 25 de secţii şi tratează anual circa 24.000 de pacienţi.

În urmă cu aproape patru ani, clădirea principală a intrat în reparaţii capitale după ce specialiştii au avertizat că structura de rezistenţă a acesteia este şubredă şi nu mai rezistă la un cutremur de intensitate medie, fiind consolidată parţial cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii.

Oana Mălina Negrea/AGERPRES

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail