Serviciul de Probaţiune Covasna  şi-a  întrerupt  activitatea, ieri,   ca formă de protest faţă de problemele cu care se confruntă sistemul de probaţiune din țara nostră. . .

Într-un comunicat de presă transmis către redacția noastră se menționează că „ problemele cu care sistemul de probațiune din România se confruntă au fost aduse la cunoștința Ministerului Justiției, însă ele nu s-au constituit niciodată într-o prioritate reală pentru minister. La problemele noastre am primit doar declarații formale de susținere. Niciun demers nu s-a finalizat. Aceasta în condițiile în care permanent mesajul factorilor de decizie este acela ca sunt preocupați de asigurarea siguranței cetățenilor.”

Potrivit reprezentantului Serviciului de Probaţiune Covasna, Attila Zoltan Sandor, în prezent sunt  peste 670 de cazuri lucrate -rapoarte/referate de evaluare presentenţiale/persoane condamnate supravegheate, aflate în libertate-  activitatea serviciului fiind asigurată de 4 consilieri de probaţiune şi şeful serviciului.

Semnatarii comunicatului apreciază că, în acest moment, soluţiile amiabile au fost epuizate,  încetarea  activităţii reprezintând singura modalitate prin care mai pot atrage atenţia asupra situaţiei grave în care se află.

Angajaţii Serviciului de Probaţiune solicită, printre altele, repoziţionarea consilierilor de probaţiune în cadrul sistemului de justiţie, acordarea drepturilor similare cu ale celorlalte categorii de personal din cadrul sistemului de justiţie, plata orelor suplimentare, angajarea urgentă de personal şi suplimentarea posturilor, asigurarea unor condiţii decente de muncă şi a resurselor materiale necesare desfăşurării activităţilor zilnice.

De asemenea, se solicită convocarea unei întâlniri între conducerea Ministerului Justiţiei şi reprezentanţi ai sistemului de probaţiune din România, care să conducă la rezolvarea problemelor enunţate.

M.D.C.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail