Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), prin Sucursala Covasna, a derulat o amplă acțiune de intervenție în vederea remedierii unei situatii de excepție privind un incindent major în rețeaua de distribuție a energiei electrice a Municipiului Sfântu Gheorghe, reședința județului Covasna.

Situatia s-a datorat unor incidente apărute succesiv într-un interval de timp extrem de scurt (situatie foarte rar întâlnită în rețeaua electrică de distribuție).

Primul incident s-a declanșat luni, 21 august, în jurul prânzului, echipele operative ale DEER fiind mobilizate pentru a interveni de urgență, în vederea izolării defectului și realimentarea rapidă și în condiții de siguranță a tuturor consumatorilor afectați, prin căi alternative. În seara zilei de 21 august, s-a declanșat o altă avarie în rețeaua de distribuție, cu defecte/incidente multiple. În urma interventiei  prompte a echipelor operative, s-au izolat zonele defecte si s-au realimentat parțial utilizatorii, un număr de 1322 de utilizatori rămânând nealimentați.

În dimineața zilei de 22 august,  înainte de finalizarea remedierii zonelor de defect cauzate de incidentele din ziua anterioară, corelat și cu o creștere a consumului de energie, datorate temperaturilor crescute din ultimele zile, au apărut noi defecte/incidente (în total, în cele două zile, nouă defecte – cabluri de medie tensiune). După intervenția echipelor operative, în vederea izolării defectelor și realimentarea pe căi alternative (limitate ca urmare a defectelor precedente) au rămas afectați circa 10.000 de consumatori din diferite zone ale Municipiului Sfântu Gheorghe.

Precizăm că interventia în vederea efectuării reparațiilor s-a organizat și realizat încă de la apariția primului incident, prin echipele DEER – Sucursala Covasna. Având în vedere amploarea, complexitatea și dificultatea intervențiilor efectuate, non-stop, de către echipele DEER Sucursala Covasna, care a procedat la realimentarea parțială a consumatorilor, după fiecare reparație finalizată, s-a solicitat și realizat intervențiile pentru reparații si cu sprijinul echipelor DEER  Sucursalele Brașov și Harghita.

Astfel, ca urmare a eforturilor susținute și implicării continue, zi și noapte, s-a reușit realimentarea cu energie a  tuturor consumatorilor afectați din Municipiul Sfântu Gheorghe, în noaptea de marți (22 august) spre miercuri (23 august), ora 02.30.

Echipele DEER vor acționa în continuare, până la asigurarea, în condiții de siguranță și continuitate, a alimentării cu energie electrică a tuturor consumatorilor.

Asigurăm utilizatorii noștri, pe această cale, de preocuparea continuă și implicarea totală a tururor resurselor de care dispunem, iar solicitările și reclamațiile vor fi analizate și soluționate în conformitate cu prevederile Standardului de Performanță, funcție și de situația de excepție prezentată anterior.

Modernizarea, dezvoltarea și digitalizarea rețelei de distribuție sunt obiective strategice ale companiei. Programul de investiții în județul Covasna a fost, în ultimii 10 ani, de circa 260 milioane lei, din care alocarea pe Municipiul Sfântu Gheorghe a fost de circa 40 milioane lei, aproximativ 16% din valoarea totală a investițiilor.

Biroul de Presă

Distribuție Energie Electrică Romania (DEER)

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail