Luna septembrie marchează deschiderea unui nou an şcolar şi, ca urmare, comercianţii de rechizite şcolare nu aveau cum să fie uitaţi de comisarii OPC, “în plin sezon”.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Covasna, în cursul lunii trecute s-au efectuat controale la  42 unităţi de profil, la jumătate dintre acestea constatându-se  abateri de la prevederile legale. Din acest motiv, s-au aplicat 13 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 13.000 lei şi opt avertismente.

În a doua jumătate a lunii septembrie s-a desfăşurat o acţiune tematică de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat. Astfel, la unele grădiniţe din Târgu Secuiesc şi din Sfântu Gheorghe s-a constatat că nu erau finalizate contractele încheiate între conducerea grădiniţei şi părinţi, ele fiind pregătite, dar nesemnate încă. Din totalul celor nouă unităţi controlate, la patru dintre acestea  s-au constatat abateri de la prevederile legale, ca urmare s-au întocmit două procese verbale de contravenţie în valoare totală de 3.000 lei, dar şi cinci avertismente.

Comisarii OPC au verificat şi  modul de comercializare online a diferitor produse, la doi  operatori economici, unul fiind amendat cu suma de 1000 lei.

De asemenea au fost verificaţi şi comercianţii de bijuterii, altele decât cele din metale preţioase. Din cele 17 unităţi controlate,  la 15 s-au constatat abateri de la prevederile legale, motiv pentru care s-au aplicat nouă amenzi contravenţionale, în valoare totală de 9.000 lei şi şase avertismente.

Ana Alina Costache

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail