Centrul Militar Județean (CMJ) Covasna a aniversat în data de 17 februarie (a.c.) 51 de ani de activitate. Unitatea a marcat acest moment printr-un eveniment în cadrul căruia a organizat o campanie umanitară în sprijinul doamnei Felicia Popescu,  o tânără mamă care se luptă cu boala secolului și are nevoie urgentă de tratament oncologic la o clinică din străinătate.

 CMJ a fost înființat la data de 17 februarie 1968, în baza Ordinului Ministerului Forțelor Armate ale României nr. M-10, prin contopirea Comisariatelor Militare Raionale Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc și a statelor majore ale apărării locale antiaeriene, astfel că a ajuns la aniversarea a 51 de ani de activitate și existență. Aniversarea a fost marcată vineri, printr-o întâlnire specială, în cadrul căruia conducerea și colectivul unității au organizat colecta „Dăruiește speranță, oferă încredere”, colectă dedicată susținerii familiei unor colegi, familia Popescu, din Sfântu Gheorghe, respectiv pe doamna Felicia Popescu, în lupta cu cancerul.

„La întâlnirea aniversară prilejuită de împlinirea a 51 de ani de la înființarea Centrului militar județean  Covasna, organizată vineri 15 februarie 2019,  participanții au purtat în piept fundiţă roz, semnul internațional al luptei împotriva cancerului mamar. Astfel au arătat că le pasă, că sunt solidari cu familia Popescu Felicia și Vasile și susțin campania de strângere de fonduri pentru ajutorarea acestei familii greu încercate. Mai mult decât atât, prin donații personale, s-a strâns o sumă de bani care va fi virată în contul indicat în anunțul dumneavoastră. Totodată, prin exemplul nostru sperăm ca și alte persoane cu suflet mare, să se alăture pentru a susține această cauză umanitară.”- ne-au transmis, ieri, reprezentanții CMJ Covasna.

***

Povestea familiei Popescu…

La începutul acestei luni, Batalionul 22 Vânători de Munte „CIREŞOAIA” a lansat un apel în vederea susținerii familiei Popescu, prin canalele media și social media.  În comunicatul de presă transmis atunci se arăta că doamna Felicia Popescu, în vârstă de 42 de ani, mama unui copil de doar 9 ani, este mult încercată de soartă. În anul 2016, femeia a suferit o intervenţie chirurgicală pentru tumoare malignă mamară. Agresivitatea celulelor canceroase a fost atât de mare încât a provocat metastaze la distanţă, localizându-se cu preponderenţă în sistemul osos (coloana vertebrală) şi în sistemul nervos central (determinări secundare cerebrale),  astfel încât se impune Radioterapie Complexă de Înaltă Performanţă la o clinică oncologică de renume în Instanbul – Turcia, unitate medicală de profil. Începând din 7 februarie (a.c.),  doamna Felicia Popescu este supusă şedinţelor de radioterapie de la acea clinică.

„Apelăm cu inima deschisă noi, colectivul U.M. 01048 Sfântu Gheorghe, către toţi cei cu suflet cald, să ajutăm de maximă urgenţă familia POPESCU, familie mult încercată de ghearele bolii secolului. În vederea ajutării personalului civil şi a familiei acestuia, au fost deschise următoarele conturi:

În lei, la BRD, contul cu nr. IBAN: RO30BRDE210SV11970672100, pe numele POPESCU FELICIA;

În EUR, la BCR, contul cu nr. IBAN: RO95RNCB0124038072690011, pe numele BÂNDEA CLAUDIA. În acest cont, la depunere, nu se percepe comision. La menţiuni se va trece „<<pentru POPESCU FELICIA>>”-  se arăta în anunțul umanitar.

Orice sumă este în continuare binevenită!

Ana Ciorici COSTACHE

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail