Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a extins programul de dezvoltare a localităţilor din mediul rural, urmând să finanţeze, începând din acest an, atât reabilitarea şi modernizarea cabinetelor medicale, căminelor culturale şi bazelor sportive, cât şi a bibliotecilor.
Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi, că cererea a venit din partea primarilor, arătând că în 35 de localităţi din judeţ există biblioteci, însă aproape jumătate dintre acestea nu funcţionează.
Tamas Sandor a menţionat că programul de dezvoltare a localităţilor rurale, iniţiat în anul 2014, se bazează pe cofinanţare, CJ oferind primăriilor posibilitatea să acceseze până la 25.000 de lei, cu condiţia să contribuie cu o sumă cel puţin egală pentru realizarea proiectului propus.
Potrivit preşedintelui CJ Covasna, prin acest program au fost reabilitate până acum 16 cabinete medicale din mediul rural aflate în proprietatea comunităţilor locale, 69 cămine culturale şi 33 de baze sportive, iar începând din acest an banii vor putea fi folosiţi şi pentru dotarea cu aparatură şi echipamente.
Printre programele judeţene de dezvoltare locală se mai numără programul pentru amenajarea locurilor de joacă, în cadrul căruia s-a acordat finanţare pentru amenajarea unor noi spaţii de joacă pentru copii în 19 localităţi, precum şi programul „Primul ghiozdan”, datorită căruia toţi copiii care încep clasa pregătitoare primesc cărţi şi ghiozdane la începutul anului şcolar.
Oana Mălina Negrea/ AGERPRES