Fotografie de VK bro pe Unsplash.com

 

Datorită faptului că te ajută să găteşti repede şi sănătos, reducând considerabil timpii de gătire şi cantitatea de ulei folosită la gătit, dar păstrând savoarea preparatelor tale, air fryer-ul a devenit un dispozitiv tot mai popular în bucătăriile românilor. Dacă te gândeşti ce ai putea găti cu ajutorul unui air fryer, acest articol reuneşte pentru tine cele mai populare şi mai gustoase reţete pe care să le încerci.

 

Ce mai gătim: reţete simple, gustoase şi sănătoase pentru air fryer

Să găteşti sănătos, cu gust şi repede este, de cele mai multe ori, o provocare. Cu toate acestea, dispozitivele precum air fryer-ul au contribuit semnificativ nu doar la creşterea confortului, ci şi a calităţii preparatelor gătite acasă. Dacă iei şi tu în considerare să îţi cumperi un air fryer, dar nu ţi-e foarte clar ce ai putea găti cu ajutorul lui, acest articol reuneşte pentru tine cele mai simple, populare şi gustoase reţete gata de preparat cu ajutorul air fryer-ului. Iată care sunt acestea!

Chiftele de legume

 Una din reţetele preferate, mai ales pe timp de vară, este reprezentată de chiftelele de legume. Uşor de preparat şi savuros, acesta este felul de mâncare ideal pentru o zi de vară toridă. Iată cum le faci:

Ingrediente:

 

Un dovlecel mare

Un morcov mare

O ceapă mică

Două ouă

100g Pesmet

50g brânză/brânză feta, sfărâmată

O linguriţă oregano

Sare şi piper

 

Mod de preparare:

 

Se rad dovlecelul şi morcovul şi taie fin ceapa. Se scurge bine dovlecelul, se amestecă  apoi cu morcovul, ceapa, sarea, piperul, oregano, pesmetul, brânza şi ouăle. Se formează chiftele mici, care se pun pe o tavă. Se preîncălzeşte air fryer-ul la 190 grade Celsius, şi se gătesc chiftelele timp de 10-15min, până când devin aurii şi crocante. Se servesc cu sos de iaurt cu usturoi, ca aperitiv sau masă de sine stătătoare într-o zi în care e prea cald ca să mănânci ceva consistent.

Somon glazurat cu miere şi muştar

 O reţetă mai consistentă, potrivită pentru impresionat musafirii, dar uşor de gătit şi sănătoasă, este cea de somon glazurat cu miere şi muştar. Iată cum se prepară:

Ingrediente:

 File de somon

Două linguri de miere

O lingură muştar (preferabil Dijon)

O linguriţă sos de soia

Sucul de la jumătate de lămâie

Sare şi piper

 

Mod de preparare:

 Într-un bol amesteci sucul de lămâie, sosul de soia, muştarul şi mierea. Condimentează fileul de somon cu sare şi piper, iar apoi unge-l cu amestecul obţinut. Preîncălzeşte air fryer-ul la 180 de grade Celsius, pune somonul în coş, găteşte-l timp de 10-12 minute, acest lucru depinzând de grosimea fileului, până când somonul e gătit, iar glazura devine aurie şi lipicioasă. Se serveşte lângă o garnitură de legume la abur sau de salată verde.

Cartofi prăjiţi

 O reţetă care nu mai are nevoie de nicio prezentare, iubiţii cartofi prăjiţi pot fi preparaţi şi cu ajutorul unui air fryer. Iată cum:

Ingrediente:

 Patru cartofi mari

O lingură ulei (de preferat de măsline)

Sare şi piper

Paprika (opţional)

 

Mod de preparare:

 Tai cartofii bastonaşe subţiri, îi amesteci cu sarea, piperul, uleiul şi, eventual, paprika sau alte ierburi aromate care îţi plac. Preîncălzeşti air fryer-ul la 200 de grade Celsius, găteşti cartofii preţ de 10-15 minute. Asigură-te că agiţi coşul la jumătatea intervalului de timp, pentru a găti se găti uniform. Se servesc, crocanţi şi gustoşi, fie ca fel de sine stătător, fie ca garnitură.

Din motive lesne de înţeles, cel mai adesea legate de eficienţă şi sănătate, un air fryer este din ce în ce mai intalnit în bucătăriile românilor. Optează pentru un air fryer de la Altex şi asigură-te că gătitul acasă devine o bucurie atât pentru tine, cât şi pentru cei dragi. Asigură-te că mesele voastre împreună sunt nu doar sănătoase şi gătite repede, ci şi savuroase, pentru clipe memorabile petrecute în jurul mesei, indiferent de momentul zilei.

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail