CARAVANA UNIRII, proiect conceput şi demarat de Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) cu ocazia aniversării Anului Centenar al Marii Uniri, a debutat în urmă cu două luni la Târgu Neamţ, a continuat cu a doua ediţie la Craiova iar săptămâna trecută, miercuri,  s-a aflat la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc.

Într-un comunicat de presă transmis către redacția Mesagerul de Covasna se menționează: „Evenimentul se desfăşoară de fiecare dată alături de nume importante ale culturii române precum Gheorghe Turda, Aneta Stan, Dorel Vişan, Nicolae Voiculeţ sau Vasile Antonie Tamaş, de vicepreşedinţii CNMR Mihaela Olaru şi Olimpiodor Antonescu dar şi alături de dumneavoastră, românii care alegeţi să transmiteţi viitoarelor generaţii iubirea, respectul, valorile, cultura şi patriotismul, ADN-ul românesc ce ne poate salva ca naţie.

<<CARAVANA UNIRII îşi propune să reamintească fiecărui român, pe de o parte, cât de greu s-a constituit statul român, oponenţi ai altor vremuri dându-şi mâna pentru acest deziderat şi, pe de alta parte, să îi unească pe toti românii în jurul unui ideal comun: redobândirea demnităţii naţionale şi apărarea identităţii fiecărui cetăţean al acestei ţări. Anul Centenarului ne găseşte, poate, pe unii dintre noi, împărţiţi în tabere opuse pe foarte multe probleme. Consider, însă, că este timpul să învăţăm din exemplul celor de la 1918 şi să rămânem liberi în opinii şi trăiri, fără a fi dezbinaţi>>, a punctat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu.

Menţionăm că alături de personalităţi importante ale culturii române, CARAVANA UNIRII se va deplasa în fiecare localitate din România pentru a ne bucura împreună de 1 decembrie 1918, pentru a ne aduce aminte de Nicolae Bălcescu, Alexandru Ioan Cuza, Alexandru Averescu, Ion Ghica şi de toti ceilalti eroi care au construit neamul românesc, dar şi pentru a-i UNI pe toţi românii din interiorul şi din afara graniţelor.

<<Au fost momente cu adevărat emoţionante, cu lacrimi de fericire din partea celor prezenţi. Atâtea steaguri româneşti la un loc au făcut ca evenimentul să fie unul special pentru fiecare dintre noi. Mai mult, prezenţa unor patrioţi recunoscuţi precum Gheorghe Turda, Aneta Stan sau Vasile Antonie Tamaş au dat prin vers, muzică şi discurs un uriaş avânt românilor din aceste judeţe, unde vă asigur că arde flacara iubirii şi respectării României cum nu cred că am văzut în alte colţuri ale ţării. Poate şi pentru că sunt tot mai puţini aceşti români şi tot mai uitaţi de noi toţi. Vă îndemn să nu o mai facem şi să celebram 100 de ani de la Marea Unire, încercând la rândul nostru ceea ce au reuşit înaintaşii nostri: unirea tuturor românilor>>, a mai spus Alexandru Cumpanaşu.

De asemenea, tot în cadrul evenimentului de miercuri a fost acordat titlul de Ambasador al CNMR lui Andrei Iorga, un copil de numai 7 ani, drept dovada a preocuparii Coaliţiei de a construi o nouă generatie de tineri care să respecte şi să îşi iubească ţara mai presus de orice. Totodată, transmitem pe această cale respectul nostru şi pentru institutiile statului din aceste judeţe, cu precădere conducerile Jandarmeriei Române din Covasna şi Harghita, care au participat şi au avut un mesaj important de transmis în Anul Centenarului Marii Uniri.”-se arată în comunicatul CNMR.

 

Vrei să fii notificat când apare un articol nou? Abonează-te prin e-mail